Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Tzar Ciężar Korony

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

W Tzarze wystepuja 3 nacje : Europejczycy, Azjaci oraz Arabowie,

wyrozniamy 4 surowce : Zloto, Kamien, Pozywienie, Drewno.

Jest to gra strategiczna, mozna tu grac kampanie, losowe mapy, gotowe mapy i inne

Jest tez mozliwość zagrania online, więcej w tym temacie, są tam podane screeny z gry itd.

http://board.metin2.pl/index.php?page=Thread&postID=3316830&highlight=Tzar%27#post3316830

Download:

Piractwu nie! - Makin

Skanu nie daje bo plik waży 140mb, sam sciagałem z tego źródła

Miłej zabawy ;)

83e6a56c3c295.png

Opublikowano

Grałem w tą grę chyba z 4 lata temu. Zajebista gierka jak na tamte lata ;D Pamiętam jak w map editorze swoją mapkę robiłem ;>

Opublikowano

Na początek powiem, że gra przednia. Klasyka strategii, od których w sumie zaczynałęm moją przygodę z komputerem i grami ^^

A na koniec ^^ usunąłem linka, bo mimo wszystko to cudzać własność, a chyba nikt nie chce aby go okradać, czyż nie?

EXPmIpC.gif

Opublikowano

Makin, na forum tej gry piszą ze ta firma ktora wydała tą gre wogóle sie nią nie interesuje :P ja tylko jakby "reklamuje" ją :P

83e6a56c3c295.png

Opublikowano

Eh stare czasy.. :) pamiętam jak się w nią grało :) Dzięki, zassysam :D

98% młodzieży słucha hip-hopu, techno, rap'u, jeśli jesteś wśród tych 2%, którzy są normalni wstaw to do swojej sygnatury.

4292.gifMetallica_Userbar.jpgUserbar_Xbox_360_by_Lucifer4671.jpg

userbar_mountain_dew_copy.pngacdc_userbar.jpg

UserbarMW2player.gif9050.png

DrunkBartek46.png

Opublikowano

hah, gralem w te gierke kilka lat temu ^^

"Stara ale jara"

Azjaci moim zdaniem najlepsi ^^ :X

; )

Opublikowano

Takie info od osoby, ktora juz gra w Tzara Online prawie 2lata :P

Aktualnie gramy na patchu 1.13b stworzonym przez polskich fanow. Patch, jak i cala gre mozna pobrac z naszego forum:

http://www.tzar.fora.pl

Znajduje sie tam tez wiele poradnikow i strategii gry online. Mamy rowniez wlasny kanal VT.

Gramy na pewnych zasadach, jest ich niewiele - tylko 3. Gramy ze soba przez hamachi. Byly proby z GameRangerem, GameSpyArcade, Tunngle, lecz to jednak Hamachi jest najlepszym programem do gry w tą zacną stategie. Najpopularniejsze sieci znajduja sie tu:

http://www.tzar.fora.pl/dla-poczatkujacych,81/sieci-tzarlive-najpopularniejsze-sieci-hamachi,3175.html#59173

Ostatnio zostala stworzona specjalna siec dla newbie ;)

Aktualnie jest okolo 40aktywnych graczy + osoby zajmujace sie robieniem mapek, kampanii, itp. Jest nawet jedna osoba robiaca nowa szate graficzna dla Tzara.

Oprocz nas, Polakow, graja rowniez Amerykanie, Bułgarzy, Anglicy, Rosjanie oraz bardzo liczna Hiszpan. Wszyscy Ci nasi zagraniczni przyjaciele graja na patchu 1.11 kompatybilnym z oficjalnym patchem (1.10) stworzonym przez Heamimont Multimedia, czyli firme, która stworzyła Tzara.

W obecnej chwili jest 11aktywnych polskich klanow, napewno w którymś z nich znajdziecie swoje miejsce, ale nic nie stoi na przeszkodzie stworzenia wlasnego klanu :)

Na koniec najciekawsze, czyli wielkie bitwy. Dzieki zasadom dochodzi w grze do ogromnych starc. Mozemy je ogladac na YT, lub bezposrednio w grze, dzieki powtórkom z gier. Potrafimy rowniez obejsc limity. Ci ktorzy grali w Tzara wiedza, ze max limit wynosi 200pop+odpowiednie badania, czyli maxymalnie 300populacji. My potrafimy zmienic to na dowolny limit ;) Tak wiec taka gra dostarcza wielkich emocji ;>

To na zakonczenie napisze krotko ;D

Do zobaczenia w grze !

Opublikowano

Ahh stara dobra gierka - ale czy na pewno 'dobra' pod wzgledem tego ze to strtegia ? ^_^

Azjaci jednak rullezz byli :D

userbarwb.png

Zawsze promocje na sygnatury ^^

Opublikowano

Dokladnie najlepsza gra strategiczna w jaką grałem ;p

BADŹ CZŁOWIEK JEBNI MINUSA

d41d8e04b1733500fd20697c49f458e0.jpg

80% ostrzeżeń trzeba się pilnować !

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...