Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Info] Nemexia

Projektant

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, chciałbym Wam przybliżyć grę Nemexia. Jest to gra oczywiście via www, strategiczna, podobna do Ogame, ma ładny i łatwy do opanowania design.

Nemexia to gra twórców gry Khan Wars, firma XS Software. Rejestrując się na uniwersach(obecnie 3), otrzymujemy swoją własną planetę i zaczynamy ją rozbudowywać, dla początkujących najlepiej poprzez wykonywanie zadań od Doradcy, który krok po kroku pokazuje nam grę i sprawią, że jest łatwiejsza. Nasza planeta jest podzielona na trzy strefy

-Stefę surowców

-Strefę przemysłu

-Strefę wojskową

Buduj stocznię , w końcu musisz się czymś bronić lub farmić :] W grze mamy do dyspozycji trzy rasy

-Ludzi

-Tertetów

-Noxów

* Ludzie z Konfederacji mają silne i potężne floty. Mogą zbudować Gwiazdy Śmierci, która mogą niszczyć planety!

* Tertetowie mają również silne statki, inteligentnie prowadzone przez silną Sztuczną Inteligencję, zdolne do zniszczenia kilkudziesięciu statków Noxis czy Konfederatów. Sprawdź ich specjalną jednostkę, Tytana!

* Noxowie zbudowali swoje statki na bazie biotechnologii, większość ich jednostek naprawdę żyje!

Możesz tworzyć sojusze z innymi graczami, bo współpraca to podstawa do ukończenia głownego celu gry ! Możesz kolonizować planety, najeżdżać na innych graczy. Wraz ze swoim sojuszem możecie stworzyć Planetę Team czyli

-Planeta jest kontrolowana i rozwijana przez CAŁY sojusz, więc musisz mieć zaufanych ludzi w sojuszu.

-By powstała Planeta Teamu w sojuszu muszą być minimum 3 gracze rasy Ludzi, 3 Terteci oraz 3 Noxowie, wyobraź sobie jakie możliwości daje atak połączonymi statkami tych 3 ras !

Atakując musisz być prawdziwym taktykiem i znać swoje statki, gdyż niektóe mają właściwości charakteryzujące właśnie te statki. Strażnik na przykład u Ludzi ma bardzo dużą obronę przez co idzie na pierwszy ogień, pozwalając innym statkom usposobionych ofensywnie atakować statki wroga ! Nemexia to niekończące się możliwości ataku, gra ma wbudowany symulator bitew, który nie zawsze przepowie CI co się stanie po wysłaniu floty, jest ryzyko :)

Serdecznie zapraszam wszystkich, 3 dni temu wystartowała nowa runda na unierwsum 2

www.nemexia.pl

76555050896757077485.png

by CreatiVe01

Nieves

Opublikowano

Jak się zalogujesz, potwierdzisz ochronę anty-botom to po prawej stronie ekranu masz migającą ikonkę Doradcy, wykonuj po kolei zadania od niego, ja się tak uczyłem tej gry. Po lewej stronie masz też coś takiego jak Szybkie linki, możesz sobie tam stworzyć skróty do laboratorium czy stoczni. Jak masz jakieś pytania to pisz, na pewno Ci odpowiem bo znam się na tej grze ;)

76555050896757077485.png

by CreatiVe01

Nieves

Opublikowano

Gra ma taki minus, że od jak gramy od początku to trzeba zainwestować te 30 zł w kredyty żeby kupować surowce, ale spokojnie można grać bez i można się wbić do rankingu :)

76555050896757077485.png

by CreatiVe01

Nieves

Opublikowano

Projektant w każdej grze trzeba przeznaczyć kasę na grę żeby się lepiej i łatwiej grało oraz żeby się "Wybić"

Opublikowano

Tak tylko, że nie tak bardzo jak tutaj, grałem dużo w Ogame i tam dawałem radę bez wydawania zbędnych złotówek, a tutaj jak walczysz o top 1 to co 3 dni musisz wysyłać przelewy czy sms ;)

76555050896757077485.png

by CreatiVe01

Nieves

Opublikowano

No tak tylko zobacz ,ale jak grasz o top 1 z takim gościem jak mój znajomy który od bogatego tatusia dostaje z 200 zł na tydzień czy coś i to wydaje na jedną grę ;/ to sensu nie ma :)

Opublikowano

No tak tylko zobacz ,ale jak grasz o top 1 z takim gościem jak mój znajomy który od bogatego tatusia dostaje z 200 zł na tydzień czy coś i to wydaje na jedną grę ;/ to sensu nie ma :)

Co z tego, że tyle wydaje skoro mogę go sfarmić w nocy kiedy on będzie smacznie spał ?

Temat z Doradcą zakończony finalnie ;)

76555050896757077485.png

by CreatiVe01

Nieves

Opublikowano

@Up

Jesteś NoLive że dzień i noc grasz ( wynika z tego , że cały dzień na forum jesteś ;p)? Kiedy gra powstała?

Opublikowano

@Up

Jesteś NoLive że dzień i noc grasz ( wynika z tego , że cały dzień na forum jesteś ;p)? Kiedy gra powstała?

Nie, normalnie chodzę spać tyle, że co to za problem wstać na 5 minut w środku nocy i wysłać flotę ? Gra powstała w 2009 roku.

76555050896757077485.png

by CreatiVe01

Nieves

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...