Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Odpowiedzi Na Wasze Pytania !

Schittset

Rekomendowane odpowiedzi

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Nie ma polskiej wersji :)

ExGlobal Moderator | exModerator  | ExMentor | Goldmember

Powoli wracam do życia.

Student prawa  ^^

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Witam

ściągłęm Aiona i chce grac na privie i sobie moge grac, tylko problem w tym że wszystko jest po koreańsku

(mam w settgins europe--->english)ale najdziwniejsze ze jak wejde przez NCsoft Launcher i tam klikne PLAY NOW to jest po angielsku

aha i ja chcialem wejsc na tego priva PL matrix czy jakos tak i ten skrót u mnie wygląda tak:

start bin32\aion.bin -ip:195.2.255.227 -ng -port:2106 -cc:1 -lang:enu -noweb

Opublikowano

na serwerze na którym grasz jest opis jak zainstalować poprawnie i uruchomić gre

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

Do gry na serwerze wymagany jest klient Aion w wersji 1.9.0.1 (ewentualnie 1.9.0.2), polecamy pobrać go ze strony: gamershell.com. Nie możliwości połączenia się z serwerem dla klientów starszych (1.5.x.x), po kilku modyfikacjach można również używać klienta 2.0, aczkolwiek wymaga to podmiany plików i nie jest to sposób 100%.

Po zainstalowaniu klienta, potrzebny jest patch no-ip, można go pobrać tutaj (dla wersji 1.9.0.1) lub tutaj (dla wersji 1.9.0.2). Należy wgrać go do katalogu gry - folderu bin32.

Następnie tworzymy w głównym katalogu gry plik startowy np. start.bat, a w nim wpis: 

start bin32\aion.bin -ip:195.2.255.227 -ng -port:2106 -cc:1 -lang:enu -noweb

Gre uruchamiamy przy jego pomocy (nie ze skrótu z pulpitu!). Konta na serwerze tworzone są automatycznie przy pierwszym logowaniu.

tam jest taka instrukcja

dodam jeszcze że w pliku version.ini jest napisane ze mam wersje 1.9.0.3

• 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

a więc gram na infiniteaion

poki co mam 35lvl i mam kilka pytan;

czy kupowac misitic eq ?

robic questy bardzej na expa czy kase?

profkami<craft> zajmowac sie tylko na hight lv czy moze juz?

jakies minibossy na moj lvl dla 1-2 osob, znacie?jakie: miejsca, czas spawnu?

staminy, kupowac? dropic z mobow gdzie jest znikoma szansa? czy dopiero na hight lvl?

widze ze malo kto tu zadawal pytania więc watpie ze ktos szybko odpowie na moje pytania ale z gory dziekuje

edit: pytania juz dla mnie nie mają znaczenia, szybciej wbije na tym servie 55 niz ktokolwiek tu zaglądnie, mozecie odpisac zeby inny gracz ktory moze miec takie pytania się dowiedział.

• 4 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Nie ma polskiej wersji :)

Istnieje 25% spolszczenie, wbrew pozorom to dużo.

http://aion.ironsquad.pl/index.php

- stąd można je pobrać

Opublikowano

25% to w sumie nic, licząc spolszczenie tylo gui gry , a gdzie większość questów ? zresztą grając an zagranicznym serwerze spolszczenie wcale nie jest przydatne, nawet utrudnia gre zwłaszcza nowym graczom w nauce właściwego słownictwa angielskiego dla setów czy nawet najzwyczajniejszych wartości ststystyk czy broni/skili

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

Wiesz, ja umiem mówić po angielsku, ty umiesz, ale znajdzie się ktoś, kto nie umie. Wtedy nawet to 25% to bardzo dużo...

Opublikowano

ale spotkaj na serwerze noobka który sypie ci polskimi nazwami itemów czy opcji a ty za cholere nie wiesz o co takiemu chodzi a on zdziwiony ze ktoś nie zna nawet podstawowych nazw itemów czy skili a nie wspomne o opcjach , łatwiej jak trafi na polaka jeszcze takiego idzie zrozumieć ale szczytem bezczelnoci jest publikować post z polskimi nazwami opcji na forum gdzie się posługują j.angielskim i być obrażonym o to że nikt nie zna odpowiedzi

jestem za tłumaczeniem gry ale tylko : tekstu questów i pomocy przy NPC , reszta powinna zostać w niezmienionej formie bez żadnych prób spolszczenia gry nawet w nazewnictwie krain czy regionów na mapie

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witam!

Dopiero zacznę przygodę z Aion. Żeby kasy nie zmarnować, zobaczę jak gra prezentuje się, zacznę grać na privie. By zainstalować lunchera do priv serva, to muszę posiadać najnowszą aktualizacje Aion?

Pozdrawiam!

Opublikowano

ile razy można pisac :

KONIECZNA JEST ZAWSZE NAJNOWSZA WERSJA GRY ZAKTUALIZOWANA Z NCSOFTU CZYLI ORYGINALNA, UPDATOWANA Z LANCHERA GRY I DOPASOWANA WERSJĄ DO TEJ KTÓRĄ WYMAGA PRIV : EU ALBO NA . RESZTA PISZE ZAWSZE NA STRONIE SERWERA CO ROBIC DALEJ

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

A mam takie pytanko czy jeśli ściągnoąem Aiona z utorrentów to da rade spatchować do najnowszej wersji ? jeśli tak to jak bo jak klikam update w launcherze od ncsoft to mi kurde ściąga 10gb ;/

1318801632-U103988.png

Chcesz sygnaturkę // avka // tapete czy coś w tym stylu ? Pisz na PW ( ma być podany stock/render czy jakiś inny materiał, wymiary oraz kolorystyka i jaki ma być napis czy nie ma być wgl napisu.)

Opublikowano

to nie ściągaj tylko zrób opcje Repair , ale i tak jak masz za starą instalke i zbyt dużo plików do naprawy to będzie ściągac całą od nowa

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

Otóż mam kolejny problem gdyż nie mogę połączyć się z żadnym priv serwem . Posiadam Klient EU 2.1.0.3 i po tym jak na przyłóżmy wpisuje swoje passy na gamezaion potem wybieram serwer to gra muzyka i jest tak jakby stan wybierania ale nic potem nie da się kliknąć i nie pokazuje się okno tworzenia postaci. O co może chodzić ? mam tak na każdym serwie. Ewentualnie poradźcie jakiś na którym powinno normalnie działać.

1318801632-U103988.png

Chcesz sygnaturkę // avka // tapete czy coś w tym stylu ? Pisz na PW ( ma być podany stock/render czy jakiś inny materiał, wymiary oraz kolorystyka i jaki ma być napis czy nie ma być wgl napisu.)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...