Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Metin2 - Swój Serwer Hamachi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich

Mam do was kilka pytań mianowicie serwera metin2 którego mam zamiar postawić , tylko jest kilka (problemów) , który mam nadzieje pomożecie mi roziązać.

1. szukam posta na forum w którym każda osoba mogła się zapytać ile osób uciągnie jej komputer , mianowicie chodzi o link do posta bo ja nigdzie nie moge znaleść.

2. druga sprawa to

ile osób uciągne xD , parametry:

1,00 GB ram

procesor -

Intel® Celeron® M CPU

1.73 Ghz

system - Vista

internet - 2 mb - 5 mb dlaczego tak? bo sie wacha pomiędzy tymi mb

uponload czy jakos tak - 600 kb na stronie - speedtest.pl

drugi komputer to :

Win XP

procesor -1.6 Ghz

net - 512 kb

ram - 856

3. ile dać ramu na serw po między 1 gb.

i tu takie małe pytanko , czy nie zniszcze komputera lub coś takiego robiąc serwer

a mianowicie mowa o pamięci ram - czy jak dam np 700mb czy ta pamięć nie zostanie zabrana na zawsze i czy niespowolni to pracy komputera

Wybaczcie jeśli nie w tym dziale , wiem ze pytania troche głupie ale od tego jest forum zeby sie pytać :) a wogóle to nie chcę niszczyć komputera tylko dlatego aby miec gm'a xD

proszę o nieśmianie się np z procesora lub internetu bo komputer mam jaki mam , a odpowiedzi prosze nie składac typu " 3 os bo masz żalowy internet "

Pozdrawiam ProWarriorS

Opublikowano

liczyłem na inną wypowiedż , nie wiem czy dział dobry czy nie.

kiedyś się ptalem to mówili ze jakos 5 os czy jakos tak , i ja rozumiem ze beda np lagi czy cos a odpowiedzcie mi na te pytania a nie "na takim komputerze niepostawisz" w szczególności chodzi mi ile pamieci ram przeznaczyc na serwer i czy po daniu np 700mb zostanie ona zabrana na zawsze i czy będzie to spowalniać prace komputera

Opublikowano

bo pierwszy raz chcę sprubować zrobic ale boje sie ze np zniszcze ze tak to powiem komputer np dam 600mb pamięci ram na serwer a to zabierze na zawsze i zostanie 400mb musze to wiedziec bo jak ma tak byc to ja dziekuje ;/ a jesli tu nie bedzie przeszkody to jestem hardcorem i robie serwa testowego ^^

Opublikowano

a serwa będe prubować robic na tym xp hehe ale za jakis tydzien czy cos w tym stylu , moze jest slaby ale warto sprubować bo chodzi fajnie , szybko :)

Opublikowano

po pierwsze jest opcja edit i nie musisz robić duble postów po 2 masz za słaby procesor jak byś miał 2.6-2.8 to tak ale nie 1.73 masz ogl za mało ramu minimum 2 GB i 1,3 na serwa pamięci nie zabierze na zawsze jak ty to sobie wyobrażasz? xD po prostu będzie ci zabierać pamięć wtedy gdy odpalisz pliki serwerowe i będzie można grać net może być ale lepiej jak by był cały czas 5 mb i nie n3ostrada mam nadzieje że pomogłem +

GKM Grudziądz! Polonia Bydgoszcz! TSP!

34098.png

21571.jpg

21682.png

31917.gif

18683.jpg

Opublikowano

Ja mam 2,50 procek 2GB ramu(na serwa dałem 1100ramu) net 1mb/s i ok. 50 osób logowało się w 3sek. ;]

userbarwb.png

Zawsze promocje na sygnatury ^^

Opublikowano

a ja wam powiem ze zrobilem serwer i wcale nie jest zle tylko duzo programów i mi kompa muli i przez to tak sie tnie troche , a co do lagów to praktycznie nie ma tylko takie czasami lub lekkie opóżnienia.

a ile ramu dalem na serwer? 302mb bo jak dalem np 500 to niechcial sie serwer włączyc

Gość daronian
Opublikowano

Więc tak.

Na Vista nie rób serwa- lagi jak ch*j :D

Zrób na XP, ale daj minimum 1GB ramu- inaczej serw padnie po paru minutach :/

na 1GB ramu zmieści się około 10 osób z wielkimi lagami :)

Liczę na + !

Opublikowano

wybacz ale niedostaniesz + bo tak szczeze to nic mi niepomogles.

jak moge dac na xp 1gb jesli mam 856mb? he

co ci powiem to to ze na viscie calkiem fajnie chodzi tylko jeszcze nieopracowalem problemu który polega na tym ,ze inni sie logowac nie moga ale to chyba wina ze zle portmap wlanczam albo zapora.

co do 1gb ramu - wielkie lagi? lol jak wiekszosc daje 1 gb

a tu cie zaskocze , dalem na serwer 502 mb to mi sie serwer niechce wlaczyc a dalem 320mb to chodzi pieknie , serio!

jak gram nie ma lagow a tnie sie z winy systemu.

na tej viscie - nie moja tylko tymczasowo net 3 mb 1 gb ram to mysle ze z lagami ze tak to powiem nadrabiam szYbkoscia neta

a na xp bede nadrabiac szybkoscia systemu xD

+ dam jesli mi pomozesz z tym problemem ze tylko ja moge grac a inni nie :)

• 2 lata później...
Opublikowano

Mam do was pytanie.. :D

Mój sprzęt:

1GB Ram

Prędkość neta 100KB/s

2,20GHz

Ile osób udzwignie mój serwer hamachi bez lagów?

Bo serwera to dla mnie pestka zrobic robiłem pare razy ale bylem sam i nie miałem lagów ale jakby np weszlo na serwa z 10 osób to by mieli male czy duze lagi?

ProWarriorS Jeśli dałes im swojego lauchera końcówką .100 to im nie pójdzie tylko tobie musisz dac im z normalną końcówką.

Byc moze źle wziołes rooty skonfgurowałeś..

Pisz na pw jeśli chcesz mieć root :)

???

Co opadła kopara?

Weź nie wnerwiaj mnie tylko daj like

Nie bądź noobs

Opublikowano

Mam do was pytanie.. :D

Mój sprzęt:

1GB Ram

Prędkość neta 100KB/s

2,20GHz

Ile osób udzwignie mój serwer hamachi bez lagów?

Bo serwera to dla mnie pestka zrobic robiłem pare razy ale bylem sam i nie miałem lagów ale jakby np weszlo na serwa z 10 osób to by mieli male czy duze lagi?

ProWarriorS Jeśli dałes im swojego lauchera końcówką .100 to im nie pójdzie tylko tobie musisz dac im z normalną końcówką.

Byc moze źle wziołes rooty skonfgurowałeś..

Pisz na pw jeśli chcesz mieć root :)

Jako iż na moim serwerze było

4gb Ram

Procesor AMD FX-6100

oraz net ( upload jakieś 200kb/s - np jak wrzucam na stronke itd )

a down 300kb/s

to... przy 30 osobach zaczynały mi się lagi.

Biorąc pod uwage że masz 1gb ram , procesor... no byś podał nazwe bo same GHz nie jest nam potrzebne.

powinno uciągnąć z 10-15 bez lagów.

Ja na 10kb/s miałem 5 graczy i lagów nie było ( robienie serwa i internet na limicie

-.- )

1377774857-U369478.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...