Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Sprzedaję Konto Na Allegro A Tu Takie Buty. Fake Czy Real ?

AizzeN

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Czy to wiadomość na pewno od użytkownika czy od allegro ??

Żeby nie obciążyć siebie karą w pierdlu to mam podać passy ??

Teść wiadomości:

Wiadomość od: Metin2alleg_2010 (0) no-code.gif (Użytkownik nie dokonał pełnej aktywacji konta), wysłana z komputera o numerze IP: 212.244.123.201

Strona z przedmiotem: Metin2 Kronos postac XX XX idealny GRE XX i XXXXX

Treść wiadomości:

Informujemy Pana, że jest pan oskarżony o sprzedaż własności firmy GameForge 4d GmbH

Dotyczy to aukcji o numerze (XXXXXXXXX)

Zgodnie z kodeksem prawnym jest to przestępstwo, za które grozi odpowiedzialność karna:

§7 Prawa administracji projektu względem kont

(I) Postanowienia ogólne

Wszystkie konta, łącznie z ich surowcami, wyposażeniem, umiejętnościami, itp. są wirtualnymi przedmiotami w grze.

Użytkownik nie uzyskuje prawa własności, ani żadnego innego prawa do konta. Wszystkie prawa do kont i ich zawartości nalezą do Gameforge. Żadne prawo, a w szczególności prawo do wykorzystywania zawartości, nie może być przeniesione na użytkownika.

(II) Zakazy dotyczące użytkowania

Bez pisemnej zgody Gameforge zabronione jest porozumiewanie się z osobami trzecimi w zakresie przekazywania lub wykorzystywania, czy ujawniania zabezpieczeń kont i danych dostępu. Zakaz tyczy się w szczególności sprzedaży kont, surowców, czy uzyskiwania jakic hkolwiek innych profitów przy przekazywaniu kont lub surowców innej osobie. To samo dotyczy sprzedaży danych dostępu do kont, praw do wykorzystywania kont, oraz innych prób złamania tych przepisów. Naruszenie tych lub innych praw, w szczególności praw autorskich, będzie wiązało się ze zgłoszeniem takiego faktu odpowiednim organom i złożeniem oskarżenia w stosownym urzędzie.

(III) Wyjątki

Dozwolone jest bezpłatne, ostateczne przekazanie konta jak i handlowanie surowcami wewnątrz serwera w stopniu, w jakim zezwala na to Regulamin Gry. Dozwolone jest kopiowanie i rozprzestrzenianie oprogramowania udostępnionego na stronie gry (Klient) tak długo, aż jego zawartość nie zostanie zmieniona i nie jest motywowane uzyskaniem profitu finansowego.

Oznajmiam iż 48h od wysłania ostrzeżenia na Pana/Pani adres e-mail, zostanie wszczęte postępowanie karne odnośnie wymienionego wyżej wykroczenia.

GameForge 4d GmbH widzi 3 rozwiązania tej sytuacji:

1.Wype łnienie Formularza o zbanowanie konta na okres:

a) 7dni

B) Stała blokada konta ( w przypadku gdy posiada się na koncie wcześniej nałożone kary )

2.Grzywna w wysokości 200zł - 5 000zł

3.Sprawa w sądzie rejonowym na zasadzie ( §7 Prawa administracji projektu względem kont ) wykorzystywanie gry Metin2 na własną korzyść

Ad.1

Aby załagodzić sprawę i ominąć konsekwencję karne za popełnione wykroczenie należy wypełnić formularz, korzystając z poniżej podanego wzoru:

1. ID metin2

2. Login i hasło poczty na której zarejestrowane jest konto w metin2

3. E-mail kontaktowy

Gameforge 4D GmbH

Albert-Nestler-Strasse 8

76131 Karlsruhe

Germany

Sąd Rejonowy w Mannheim, rejestr handlowy: HRB 111190

Nr ident. VAT: DE247446041

Dyrektor generalny: Carsten van Husen

Uwaga jeśli właściciel jest osobą niepełnoletnią konsekfęcje ponoszą opiekunowie prawni.

W ciągu ostatnich 2 miesięcy:

- nie kupiłeś żadnego przedmiotu od autora wiadomości

- nie sprzedałeś żadnego przedmiotu autorowi wiadomości

Obecnie:

- autor wiadomości nie licytuje w żadnej z Twoich aukcji

- nie licytujesz w żadnej aukcji autora wiadomości

* Ten e-mail został wysłany przez Użytkownika za pomocą serwisu Allegro.pl. Odpowiedź na ten e-mail zostanie wysłana do autora listu, a nie do serwisu Allegro.pl.

* Przypominamy, że wysyłanie spamu (niechcianych e-maili o komercyjnym charakterze) oraz udział w transakcji kupna/sprzedaży przedmiotu poza Allegro ("poza aukcją") jest niezgodne z naszymi zasadami ( Regulamin ).

Transakcje "poza aukcją" nie są bezpieczne i nie dają możliwości wystawienia komentarza kontrahentowi oraz skorzystania z Programu Ochrony Kupujących bądź udziału w bezpiecznej transakcji Escrow.

QXL Poland Sp. z o.O. z siedzibą w Poznaniu, 60-324 Poznań, przy ul. Marcelińskiej 90, wpisana do rejestru przedsiębiorców prowadzonego przez Sąd Rejonowy Poznań - Nowe Miasto i Wilda w Poznaniu, Wydział VIII Gospodarczy Krajowego Rejestru Sądowego pod numerem KRS 0000104322, o kapitale zakładowym w wysokości 1 142 232 zł, posiadająca numer identyfikacji podatkowej NIP: 779-21-25-257

Ciągnij mi drut* oraz ssij moje świerze jajc*.

Ty cw*lu jeb*ny żeby cię ktoś zaj*bał. Żebyś zdych*ał śmi*ciu pierd*lony.

To RMCF1902 F*ck You

Opublikowano

Fake, tak okradają konta, Ja sellnałem postać 42, nic, 68, napisali o.O, nie dziwne? ;>

Opublikowano

Cytat

Ad.1

Aby załagodzić sprawę i ominąć konsekwencję karne za popełnione wykroczenie należy wypełnić formularz, korzystając z poniżej podanego wzoru:

1. ID metin2

3. E-mail kontaktowy

FAKE

xD

Opublikowano

taa a na dodatek dziwne by było że ktoś działający w imieniu niemieckiej firmy mieszka fziwnym trafem w Koninie, nawet adresik znalazłem

zgłoś na Allegro próby wyłudzenia i oszustwa , resztą zajmie sie policja

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

łosz ja pierdooleee ,jak to zglosisz na allegro albo na gf to typ moze sobie posiedziec albo ladna grzywna zaplacic za podszywanie sie pod zespol gameforge ,wyludzanie hasel itd :D jesli nie chce ci sie kombinowac to wyjeb sie na typa i ignoruj go ..

Gość daronian
Opublikowano

Radzę zgłosić to na Policję

jeśli nie masz 12 lat i nie boisz się tam podejść... :)

Trzeba to zgłosić, ponieważ podszywa się pod firmę realną.

Zgłoś to- znam się na tym uwierz !

Opublikowano

UP on na policje nie musi wystarczy że do administracji allegro wyśle i oni pójdą na policje a potem pały dadzą mu z 2lata w zawieszeniu na 5 (kiedyś na onecie czytałem że gścio też pod jakąś firme gier się podszył i dostał właśnie 2w zawieszeniu na 5)

1378747514-U216092.jpg

Opublikowano

W 100% fake.. mój kumpel też to dostał i mało co wysłałby passy :P

Najlepiej to do allegro zgłosić i po problemie

06111340665805659837.png

Spróbuj dać mi lajka z wciśniętym lewym ctrl i zobacz co się stanie :D

Opublikowano

Mi też takie coś wysłali

1.id

2.hasło

3.email

4.haslo email

5.coś jeszcze

to odpisałem

1.wal

2.sie

3.na

4.ryj

5.nobq

a adres tamtego ogścia był zespol-metin2@wp.pl

to spadłem z krzesła :D

Opublikowano

Dzięki za pomoc :)

Wysłałem wiadomość do allegro, jeżeli będzie więcej ofiar to koleś dostanie wiekszą karę :)

Pozdrawiam

Mod/Admin Wszystko zostało wyjaśnione, a także można zamknąć temat.

Ciągnij mi drut* oraz ssij moje świerze jajc*.

Ty cw*lu jeb*ny żeby cię ktoś zaj*bał. Żebyś zdych*ał śmi*ciu pierd*lony.

To RMCF1902 F*ck You

Opublikowano

To jest fake, la ekoleś to pomysł miał żeby być realny ja bym sie prawie nabrał gdyby nie trzeba było podawać ID i hasła:P

PS. Ci z góry dobrze doradzają idź na policje i zgłoś go żeby innych ludzi nie oszukiwał.

Opublikowano

Ja bym napisał do gameforge z drugiego maila ze dostales taki mail a nawet nie sprzedajesz konta na allegro ;D

@TOP FAKE!

Jeżeli Ci pomogłem albo po prostu czytasz ten post to wejdź na pajacyk.pl i kliknij w brzuch pajacyka. Kliknięcie to dużo droższa waluta niż plus i minus na MPC

;) (Jeśli też tak uważasz skopiuj to do sygnaturki):)

pomagam.jpg?1

Opublikowano

§7 Prawa administracji projektu względem kont

(I) Postanowienia ogólne

Wszystkie konta, łącznie z ich surowcami, wyposażeniem, umiejętnościami, itp. są wirtualnymi przedmiotami w grze.

Użytkownik nie uzyskuje prawa własności, ani żadnego innego prawa do konta. Wszystkie prawa do kont i ich zawartości nalezą do Gameforge. Żadne prawo, a w szczególności prawo do wykorzystywania zawartości, nie może być przeniesione na użytkownika.

(II) Zakazy dotyczące użytkowania

Bez pisemnej zgody Gameforge zabronione jest porozumiewanie się z osobami trzecimi w zakresie przekazywania lub wykorzystywania, czy ujawniania zabezpieczeń kont i danych dostępu. Zakaz tyczy się w szczególności sprzedaży kont, surowców, czy uzyskiwania jakic hkolwiek innych profitów przy przekazywaniu kont lub surowców innej osobie. To samo dotyczy sprzedaży danych dostępu do kont, praw do wykorzystywania kont, oraz innych prób złamania tych przepisów. Naruszenie tych lub innych praw, w szczególności praw autorskich, będzie wiązało się ze zgłoszeniem takiego faktu odpowiednim organom i złożeniem oskarżenia w stosownym urzędzie.

(III) Wyjątki

Dozwolone jest bezpłatne, ostateczne przekazanie konta jak i handlowanie surowcami wewnątrz serwera w stopniu, w jakim zezwala na to Regulamin Gry. Dozwolone jest kopiowanie i rozprzestrzenianie oprogramowania udostępnionego na stronie gry (Klient) tak długo, aż jego zawartość nie zostanie zmieniona i nie jest motywowane uzyskaniem profitu finansowego.

to nie jest tzw. język prawniczy juz jak to czytałem to widac że fake .

Z ciekawości moszesz spróbowac taki paragraf - nie znajdziesz

Na Twoim mjejscu bym skasował tą wiadomość i sie nie przejmował :)

...i tylko Łódzki Widzew !!!

Zbieram (+) :D

Opublikowano

haha Fake... pisalo podac passy i w dodatku tez e:mail ...jak by ci wzieli e:mail to ty bys ich mogl na policje podac...

100% Fake

userbarwb.png

Zawsze promocje na sygnatury ^^

Opublikowano

Na 100% fake, ale najśmieszniejsze jest to:

1. ID metin2

3. E-mail kontaktowy

Aż się popłakałem, dobra wyjaśnione, zamykam.

Fw15x0y.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...