Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak Dodawać Kase W Grach Shockwave

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam chciałbym zasięgnąć pomocy/rady, ponieważ probowałem według róznych instrukcji zwiekszysć ilość pieniędzy w grach flash / shockwave za pomocą CE, niestety efekt jest jedynie wizualny, co jest nie tak?

Excat Value

Double -----> Rounded(extreme)

kiedy znajduje value odpowiadajace za kase zamieniam załóżmy mam 1000 zamienaim go na 10000000, lecz zmienia się to tylko wizualnie, co robię nie tak?:D lub jakieś porady jak co zrobić + - (jestem zielony :))

z góry dzięki :>

Opublikowano

No to tak

Value Type - 4Bytes

Scan type - Exact Value

Wiadomo wpisujesz do tego okienka wartość 8 razy większą od ilości twojej kasy w grze.

Dajesz First Scan potem zmieniasz wartość kasy znowu mnożysz przez 8 i wpisujesz zamiast poprzedniej i dajesz Next Scan.

Robisz tak dopóki nie zostanie ci 1 wartość w okienku po lewej.

Potem klikasz 2 razy tą wartość.

W okienku na dole klikasz w miejscu Value i zmienasz na wartość 8 razy większą niż chccesz mieć kasy.(np.: chcesz mieć 100 to wpisujesz 800)

Klikasz PPM na tą wartość dajesz "Freeze the adress in this list" i gotowe ;)

Opublikowano

No to tak

Value Type - 4Bytes

Scan type - Exact Value

Wiadomo wpisujesz do tego okienka wartość 8 razy większą od ilości twojej kasy w grze.

Dajesz First Scan potem zmieniasz wartość kasy znowu mnożysz przez 8 i wpisujesz zamiast poprzedniej i dajesz Next Scan.

Robisz tak dopóki nie zostanie ci 1 wartość w okienku po lewej.

Potem klikasz 2 razy tą wartość.

W okienku na dole klikasz w miejscu Value i zmienasz na wartość 8 razy większą niż chccesz mieć kasy.(np.: chcesz mieć 100 to wpisujesz 800)

Klikasz PPM na tą wartość dajesz "Freeze the adress in this list" i gotowe ;)

1. Eh niestety dalej mi coś niewychodzi:D mój pierwszy problem to jak otwieram przegladarke ( w moim przypadku google chome) to w procesach jest otwarta 3 razy o.0

2. Dalej czasami jak mnoże kase *8 to czasami na zadnym z procesów nic nie znajduje.

3. Załóżmy,że mam 100$ czyli wpisałem 800 wyszukało mi kilka adresów, następnie wpisuje okienko 6400 czyli znów tamto razy 8 dałem itd i zamiast pojawienia sie jednego adresu jest coraz wiecej ( jak zmienie wartość nie moge dać tego szybkiego "next scana" tylko "next scan" i first scan dopiero jakoś tak nie wiem co jest nie tak ;/

Exact Value - 4bites

czekam na wskazówki ;/

Opublikowano

a kto ci kazał odrazu szukac !! najpierw wydaj kase i na next scan szukaj różnicy szukając aktualbego stanu, i do znudzenia bo niekoniecznie musi wynik byc za pierwszym razem, 5-6 szukanie może wkońcu okaże się udane

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

@2UP jeśli dobrze zrozumiałem, to ty wpisałeś 800 i potem to 800 pomnożyłeś razy 8 o.O

Za każdym razem jak dajesz Next Scan to musisz zmienić ilość kasy np.:

Masz 100$

W CE wpisujesz 800 i dajesz first scan

potem cos kupujesz i np masz 50

W CE pisujesz 400 i dajesz next scan

potem sprzedajesz cos i masz znowu 100

W CE wpisujesz 800 i dajesz next scan

I robisz tak aż zostanie 1 adress

I najlepiej zrób na firefoxie jak na google chromie ci nie wychodzi ;p

Chyba trzeba napisać jakiegoś tuta :P

Opublikowano

@2UP jeśli dobrze zrozumiałem, to ty wpisałeś 800 i potem to 800 pomnożyłeś razy 8 o.O

Za każdym razem jak dajesz Next Scan to musisz zmienić ilość kasy np.:

Masz 100$

W CE wpisujesz 800 i dajesz first scan

potem cos kupujesz i np masz 50

W CE pisujesz 400 i dajesz next scan

potem sprzedajesz cos i masz znowu 100

W CE wpisujesz 800 i dajesz next scan

I robisz tak aż zostanie 1 adress

I najlepiej zrób na firefoxie jak na google chromie ci nie wychodzi ;p

Chyba trzeba napisać jakiegoś tuta :P

No dla jakiś początkujacych jak ja z pewnością, ale jak ktoś powiedział w CE idzie się metodą prób i błedów:D

A więc jeszcze was troche pomęcze a więc robie tak:

Mam kasy 2055 co daje 16440 jak pomnoże przez 8:D Wyszukuje adresy no wyskoczyło mi z 180 xdd teraz kupuje coś mialem potem 2011 zamieniłem to znów razy 8 i next scan skasował wszystkie adresy wiec znowu:

kiedy robiłem w typie Double przynajmiej zmieniało sie vizualnie a teraz nic:D

next scan --> first scan no i własnie wysokczył mi jeden jedyny adres :D zamieniam value na 800000 i nic -,- 0 reakcji ;/ (zamrozilem)

zasadniczo chodzi o gry na NK :D tak chciałem sie z nudów pobawić może w tym problem xD

Opublikowano

To wyślij mi adres tej gry to spróbuję dodać tą kasę :P

@EDIT nie doczytałem, że na nk :P

Która gra konkretnie?

Opublikowano

To wyślij mi adres tej gry to spróbuję dodać tą kasę :P

@EDIT nie doczytałem, że na nk :P

Która gra konkretnie?

Hm probowałem miejskie gangi a ostatnio ta farma jakas na HH jakaś:D

Happy Harvest i Miejskie Gangi

w Happy Harvest udało mi się znaleźć 1 adress ale po zmienienu value i zamrożeniu 0 reakcji ; /

Opublikowano

No naprawde wielkie dzięiki za cierpliwość i pomoc ; ] oczywiście + leci;D

No to dzięki Tobie umiem zmieniać teoretycznie $$$ w tych grach tutaj jedynie wina byla tego jak powiedziałeś, że pliki dane są na nk :> czli temat praktycznie do zamknięcia wielkie dzięki za pomoc;)

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Jeszcze ja mam małe pytanko czy w grze na nk Happy Harvest

da sie przyśpieszyć czas jak na tym filmiku ?

http://www.youtube.com/watch?v=CJ_vCSz_bec

468x60clear.png<-- jest bez refa :)
Opublikowano

w cheat engine 5.6 sie nie mnoży przez 8

liczylem na barce lecz ona niemogla wygrac.

Przez kibicow ktorzy przy rzutach roznych wolnych swiecili w messiego laserami

Opublikowano

a nie wiem przejdź sobie tutrioal jak będziesz mnożył to nawet pierwszego kroku nie przejdziesz. Tutrioal masz razem z cheat engine

@edit bardzo przepraszam ale macie racje z tym x8 zmylił mnie tutorial z cheat engine teraz sprawdziłem na sword and sandals bez mnożenia nie dział ,przepraszam za wprowadzanie w błąd

liczylem na barce lecz ona niemogla wygrac.

Przez kibicow ktorzy przy rzutach roznych wolnych swiecili w messiego laserami

Opublikowano

a kto mi każe mnożyc zawsze ? trzeba wiedzieć kiedy mnożyc i zamianiać bajty na bity

zresztą na podobnej zasadzie "oszukują" w neostradzie 1 Mb/s to mierne 128 KBs/a czyli dokładnie 8 x mniej niz podają

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

@up Tu nie chodzi o neostrade tylko o gry flash ;pp

Odpowie ktoś na moje pytanie napisane 5 linijek wyżej ?

468x60clear.png<-- jest bez refa :)
  • 3 miesiące temu...
  • 1 rok później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...