Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Nowy Komputer

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Potrzebuje pomoacy specjalistow

Niedlugo chce zakupic nowy komputer w granicach 1500 zł

Jaki komputer wybrac ???

Jaki ma miec "wymagania " tzn. potrzebuje komputera typowo do GIER , chcialbym grac w najlepsze gry na wysokich detalach

Jaki komputer mi polecacie

chodzi mi glownie

o procesor ile rdzeniowy itp

ilosc ramow

1922035944.gif

ninjack.gif

Uploaded with ImageShack.us

/AceBoy: Proszę się dostować do regulaminu globalnego w sprawie sygnaturek.

Opublikowano

Procek 2 rdzeniowy wystarczy , ram 2 GB to teraz standart do gier

A kartę graficzną Nividie GeForce 9500GT też starczy :)

Może jeszce dysk twardy xD ? 500 GB :)

Pomogłem daj + :D

P.S.(Tak właściwie ram nie wiele daje ale 2 GB w grach typu Asassin to już standart xD)

6f72992b47f09c2bmed.png

Czy to tak bardzo boli gdy naciskasz LPM na znaczek zielony z białym plusikiem w środku ? Jeżli Ci pomogłem ?

Opublikowano

Dodam, iż Windows xp obsługuje do 3gb, Windows 7/Vista 4gb na pewno. Miej to na względzie wybierając sprzęt, ale teraz i tak sprzedają tylko siódemki i visty, ale zawsze system można zmienić..

Bądź człowiek! Jebnij minusa

sygnabysketchy132313.png

Opublikowano

Xp jest dalej w sprzedaży ale wsparcia dla niego już nie ma(tj. aktualizację)

Wsparcie dla Windowsa XP jest, tyle że dla wersji/dodatku SP3, pod SP2 i starsze właśnie wycofali uaktualnienia.

sygnabysketchy132313.png

Opublikowano

Witam

Niedlugo chce zakupic nowy komputer w granicach 1500 zł

Jaki ma miec "wymagania " tzn. potrzebuje komputera typowo do GIER , chcialbym grac w najlepsze gry na wysokich detalach

Za 1500zl to mozesz miec najwyżej dobrą karte graficzną. Za tyle nie kupisz komputera do grania w najnowsze gry na wysokich detalach.(no moze te od CityInteractive xD)

RAsfepN.png
Opublikowano

Za 1500zl to mozesz miec najwyżej dobrą karte graficzną. Za tyle nie kupisz komputera do grania w najnowsze gry na wysokich detalach.(no moze te od CityInteractive xD)

A ja myślę, że teraz gadasz głupoty, bo naczytałeś się najnowszych komputer światów, cd-actionow itd. Te karty graficzne, które teraz są aktualnie na rynku najlepiej sprzedające się (nie te HD'eki za tysiące złotych) są również bardzo dobre do gier typu Crysis, CoD4:Mw2. Te karty o których mówisz kupuje się wtedy, kiedy ma się naprawdę dużo pieniędzy na nowy sprzęt. Dodam, że nawet te lekko starsze HD'eki nie są aż takie drogie, granica 400-700 złotych.

sygnabysketchy132313.png

Opublikowano

@up zamknij się jak się nie znasz mam grafe za 590 zł (obecnie staniała)

I wszystko chodzi mi na najwyższych detalach więc japa :)

http://www.esc.pl/product_info.php?manufacturers_id=&products_id=25272

A po za tym o pyta o pc nie o samą grafikę ..

@topic weź to co ja Ci podałem 118 zł to nie tak dużo...

Jak ty do mnie piszesz? Puszczenie crysisa w maks detalach na 1028x1024 to zadna sztuka, sprobuj na 1920x1080, pewnie gry nie bedziesz mogl wylaczyc bo tak sie bedzie klatkowac. Wiec, zanim cos napiszesz to przemysl 2 razy a najlepiej spytaj sie straszego kolegi czy nie zalatuje od tego idiotyzmem.

A poza tym chyba nie zrozumiales mojego posta. Dalem mu do zrozumienia, ze dobra karta graficzna kosztuje wiecej niz to co on przeznaczyl na caly komputer. Jaki jest sens w kupowniu komputera za 1500zl ktory po pol roku bedzie juz przestarzały. Wez kup sobie komputer ze zintegrowana karta graficzna, procesorem 700mhz, 64mb ramu, moze nie bedzie ci tak przeszkadzlo zacinanie sie przegladarki gdy otworzysz wiecej kart. 1500zl na komputer to po prostu strata pieniedzy, dozbieraj wiecej i kup lepsza maszyne.

RAsfepN.png
Opublikowano

@up

dobra ogarnij ze dobra karta graficzna kosztuje wiecej niz to co on podal.. masz troche prawdy ze malo chce przeznaczyc na kompa. ja bym dozbieral do 2k+ i kupil 2x procek, karte np 9800 geforca(mam taka i mi styka) i looz =) albo za 3k juz mozesz kupic i5 itp..

sygna1o.jpg

Opublikowano

Jak ty do mnie piszesz? Puszczenie crysisa w maks detalach na 1028x1024 to zadna sztuka, sprobuj na 1920x1080, pewnie gry nie bedziesz mogl wylaczyc bo tak sie bedzie klatkowac. Wiec, zanim cos napiszesz to przemysl 2 razy a najlepiej spytaj sie straszego kolegi czy nie zalatuje od tego idiotyzmem.

A poza tym chyba nie zrozumiales mojego posta. Dalem mu do zrozumienia, ze dobra karta graficzna kosztuje wiecej niz to co on przeznaczyl na caly komputer. Jaki jest sens w kupowniu komputera za 1500zl ktory po pol roku bedzie juz przestarzały. Wez kup sobie komputer ze zintegrowana karta graficzna, procesorem 700mhz, 64mb ramu, moze nie bedzie ci tak przeszkadzlo zacinanie sie przegladarki gdy otworzysz wiecej kart. 1500zl na komputer to po prostu strata pieniedzy, dozbieraj wiecej i kup lepsza maszyne.

procesor AMD Athlon II X3 435 (3x 2.9), 2GB Goodram, ATI High Definition Audio Device, ASUS EAH5750 Series (1GB), Windows XP sp3, zasilacz 500W Atol

Dałem za niego 1770 zł za 3 rdzenie i co ty na to ?

Ps patrząc na twój avatar obecny i wcześniejszy sądzę że jesteś debilem takie jest moje zdanie ...

@edit Gta 4 all na najwyższych bez ścinek Assassin Creed2 to samo Pop Zapomniane piaski to samo Cod mw 2 też ...

Opublikowano

@ SonYuo

gtx240 lepszy a cena taka sama ;)

@Up

W mw2 i ac2 to na patyku mozna grac. Gta4 oczywiscie w full hd, z aa x16 i conajmniej 30 klatakch? Puszczenie kazdej gry w rozdzielczosci 640x480 to zaden wyczyn a tobie jak sadze za monitor robi 4 kolorowy wyswietlacz starej mp3.

@Down

K

RAsfepN.png
Opublikowano

Osama ostatnie ustne ostrzeżenie, potem otrzymasz warna. Trochę spokóju, to że ktoś myśli co innego to już niestety problem.

To tylko internet i każdy może tu pisać co zechce, dlatego proszę mniej emocji więcej dystansu.

EXPmIpC.gif

Opublikowano

Kolejny....Ehh, chcesz się założyć, że taki złoże ?

Beka.