Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Borderlands

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ludzie wlasnie kupilem gre Borderlands ale jak juz chce ja wlaczyc pokazuje mi sie jakis blad a w tresci jest napisane 3 razy pod zad ze mam isc po jakis plikach, zrobilem tak ale dalej jest ten blad a u kolegi co ma kompa za prawie 3 tysie to nawet zainstalowac sie nie chcialo

wiem ze to powinno byc z warrockiem zwiazane ale naprawde nie znam 2 forum na ktorym mogl bym sie zapytac

ss

Opublikowano (edytowane)

daj ss..

Odpowiedzi znalezione w necie nie wiem czy prawidłowe..

1. Źle się zainstalowało(lub sciągneło) 2. Wadliwy Crack (bądź brak Cracka) 3. Potrzebny patch do zainstalowania usmiech.gif 4.A raczej to sciągana gierka a większość ściaganych plików jest wadliwa przykro mi smutny.gif 5. Coś pokićkałeś 6. Lub coś innego xD

wina starszych sterownikow nviidii lub physx przeinstaluj to (po wczesniejszym odinstalowaniu) jezeli to nie pomoze pokombinujemy dalej msn-wink.gif

Mam 3 problemy, ale najpierw troszkę specyfikacji.

Borderlands:

Patche: 1.01, 1.20 i polonizujący.

Roździelczość: 1920 x 1080

Wsio na maksa.

Cienie wyłączone (bo miałem takie czarne paski).

Gra oczywiście oryginalna.

Manufacturer: MSI

Processor: AMD Athlon™ 64 X2 Dual Core Processor 5200+, MMX, 3DNow (2 CPUs), ~2.6GHz

Memory: 2048MB RAM

Video Card: NVIDIA GeForce 8800 GTS

Windows XP pr0 SP3

Problem pierwszy:

Trudności z odpaleniem gry.

Próbowałem uruchamiać ze skrótów, z oryginalnego pliku .exe z folderu gry, z płyty. Nie mogę. Czasem ruszy, częściej nie. Pojawia się główne to okienko ładowania (ten obrazek co na okładce) i wszystko. Przez ułamek sekundy słychać dźwięk logosu, ale gra się nie uruchamia. Pozostaje na pasku, dźwięk znika, jedyną możliwością wyłączenia gdy jest menadżer zadań. Nie ma reguły nie startowania. Raz działa, raz nie. Raz próbuję z 4 razy i nic, za 5 odpala, raz 3 razy z rzędu.

SCREEN - klik by powiększyć:

th_bd.jpg Problem drugi

Błąd jak na screenie. Poprzedza go błąd gdy (wysyłaj, nie wysyłaj). Nie ma reguły, w którym momencie (czasie gry) się pojawi, pojawia się tylko podczas korzystania z automatów, przy pojawieniu się tego okienka z wyborem co kupić czego nie. Zacina się okienko w połowie otwarcia, gaśnie monitor (znaczy black screen), dźwięk jest przez kilka sekund, pojawia się błąd i koniec.

th_bd2.jpg Problem trzeci

Pojawił się raz dopiero, na drugiej mapie. Po skoku samochodem. Patrz screen. Gra na zmianę się przycinała, odwieszała, zmieniała kolory, coś w podobie tego screena. Po wyjściu "na czuja" bo napisy również zniekształcone, do głównego menu, po chwili się odświeżyło i było ok, po powrocie do gry znów się spartoliło. Menu ładowania były ok.

th_bd1.jpg

Mam nadzieję, że jasno opisałem co mi dolega. Prosiłbym o pomoc szybką, bo grać nie mogę ;(

Pozdrawiam.

Szybka dopiska.

Czy na przykład ściągnięcie cracka na NO-DVD zadziała na problem 1 i 2?

Spróbuj i ochraniacze wszystkie pliki z Płyty skopiować do jakiegoś folderu iz Tego folderu instalke odpalić.

Zainstaluj gre przez PlayOnLinux dziala Bez problemowo. Po Instalacji hasła zadnych zabezpieczen DLA potrzeba usprawnien.

Edytowane przez Wrrr

76561198090890807.png

Opublikowano

daj screena jak to wyglada

daj mi - a ja ci +

Ence Pence w ktorej rence, twoja stara spi w lazience

90% Nastolatków dostałoby załamania nerwowego, gdyby Justin Bieber stał na dachu wieżowca i miał zamiar skoczyć. Jeśli należysz do tych 10%, które wzięłoby krzesełko i popcorn i darło się: "Skacz lamusie!"- wklej to na swoją sygnaturę !

Opublikowano

klikasz na klawie "Print Screen SysRq " (u mnie nad "insert" ) potem wlazisz w "paint" wklejasz i zapisujesz na dysku a potem to na forum no nie ;]