Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• ✅ Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • ✅ Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • ✅ System prywatnych wiadomości
    • ✅ Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • ✅ Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

💻 O mnie i moim doświadczeniu

Cześć! Oferuję profesjonalne, odpłatne usługi programistyczne związane z serwerami Minecraft. Posiadam bogate zaplecze techniczne, które obejmuje dwa główne obszary:

🎮 Branża Minecraft (ok. 12 lat na rynku)

W tym środowisku działam od ponad dekady. W tym czasie nie tylko pisałem oprogramowanie, ale również od podszewki zarządzałem własnymi serwerami i pracowałem nad większymi sieciami. Dzięki temu doskonale rozumiem potrzeby administracji, graczy oraz specyfikę optymalizacji pod duży ruch.

🌐 Komercyjny Web Development (6 lat doświadczenia)

Na co dzień pracuję komercyjnie jako programista aplikacji webowych. Moje kompetencje w tym obszarze bezpośrednio przekładają się na wysoką jakość, wydajność i bezpieczeństwo kodu, który tworzę:

• Backend i Architektura: Swobodnie poruszam się w środowisku Java Spring Boot, projektując systemy zarówno w architekturze mikrousług (microservices), jak i klasycznych monolitach.

• REST API: Zajmuję się kompleksowym projektowaniem, zarządzaniem oraz utrzymaniem API, dbając o czysty kod i przejrzystą dokumentację przy użyciu Swagger (OpenAPI).

• Bezpieczeństwo i SSO: Projektuję i wdrażam autorskie systemy autentykacji Single Sign-On. Technologie takie jak SAML czy JWT sprawnie dobieram do wymagań konkretnego projektu.

• Infrastruktura i DevOps: Swobodnie korzystam z narzędzi chmurowych, konteneryzacji i monitoringu. Pracowałem m.in. z: Kubernetes, Azure, AWS, Docker, Jenkins, GitLab CI/CD, GitHub Actions, ArgoCD, Elasticsearch, Datadog czy Kibana.

• Frontend: Posiadam podstawowąznajomość frameworków Angular oraz React, co pozwala mi płynnie łączyć warstwę serwerową z interfejsem użytkownika.

⚙️ Co dokładnie oferuję?

• Tworzenie autorskich pluginów od zera – pod Twoje dokładne wytyczne i pomysły.

• Edycja i poprawki istniejących projektów – w tym modyfikacja publicznych/skompilowanych pluginów z plików .jar (o ile kod nie jest zaciemniony/obfuskowany – wyceniam po wstępnej analizie pliku).

• Aktualizacje wersji – przenoszenie starszych pluginów na nowsze wersje silnika.

• Wsparcie i doradztwo techniczne – integracja między różnymi pluginami, rozwiązywanie problemów z kompatybilnością i doradztwo architektoniczne przy tworzeniu większych trybów/sieci.

🚀 Technologie, silniki i umiejętności

Piszę zoptymalizowany kod z naciskiem na performance (właściwe zarządzanie pamięcią, wielowątkowość, asynchroniczność).

Środowisko Minecraft:

• Silniki i Proxy: Bukkit, Spigot, Paper, Purpur, BungeeCord, Velocity.  Jestem rowniez otwarty na pracę z nowymi silnikami / API.

• Zaawansowane: Biegła znajomość NMS (Net.Minecraft.Server) – obsługa, tworzenie i bezpośrednia manipulacja pakietami z pominięciem API silnika.

Bazy danych:

• Relacyjne (SQL): MySQL, MariaDB, PostgreSQL.

• Nierelacyjne (NoSQL): MongoDB, Redis.

Systemy wymiany wiadomości (MOM):

• Doświadczenie w łączeniu serwerów i usług przy użyciu: JMS / ActiveMQ, Apache Kafka, Redis Pub/Sub,  server-client sockets, netty.

📩 Kontakt

Zapraszam do kontaktu - wiadomosc na forum, email: [email protected] lub discord dajman5530.