Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć!

Od dłuższego czasu pracuję nad autorskim silnikiem do Margonem. Pierwsze pytanie, które wam się pewnie nasuwa... po co? Ta gra upada, nie ma sensu się w to bawić bo i tak nikt nie będzie na tym grał - Racja, wiem i zdaję sobie z tego sprawę.
Gdy pierwszy raz usłyszałem o Margatronie to już wiedziałem, że będę chciał mieć kiedyś własny serwer w Margonem. Nawet nie chcecie wiedzieć ile razy próbowałem wykupić slot, bez efektów. Zresztą odpowiedzcie sobie sami, chcielibyście mieć własny serwer w Margonem? chociażby tylko dla siebie lub paru innych kumpli? no właśnie.

Silnik, który robię nie jest i nie będzie na pewno idealny, ale chciałbym stworzyć Margonem w takiej wizji, którą zawsze chciałbym tę grę zobaczyć jak i wiele innych osób.
Przede wszystkim zacznę na wstępie, że projekt raczej nie będzie publiczny... chyba, że przypadkowo wycieknie kod źródłowy 😞

Co to zmieni w Margonem?

Nic.

Co aktualnie jest zrobione?

Aktualnie mamy gotowe już całkiem sporo, ale szczegółów nie chcę póki co przedstawiać publicznie. Jednakże najważniejszą funkcją jaką zrobiłem jest anty-bot. Anty-bot, który udało mi się zrobić jest wręcz idealny. Testowałem go w oryginalnej grze na wielu botach - wszystko wykrywa. Oparty jest o autorskie AI, które trenowałem razem ze znajomymi przez ponad miesiąc grania (oj dużo godzin) - I nie zjada dużo o dziwo. Anty-bot przy testowych próbach osiągnął wynik wykrywalności 100% w końcowej fazie. Na średniej jakościowo maszynie ogarnia do 500 osób jednocześnie (Chociaż jeden świat - jeden antybot brzmi piękniej). Tutaj też nie będę zdradzał jak dokładnie pracuje i co wykrywa, ale ogarnięte osoby z pewnością wiedzą co z czym 🙂 

Dobra, więc po co ten post?

Piszę tutaj ponieważ szukam takich pasjonatów jak ja, którzy chcą stworzyć własne Margonem na tyle ile potrafią. Nie szukam programistów tylko osób, które znają się na wzorach, znają dobrze mechanikę gry, może potrafią tworzyć pixelarty? mapy? zwyczajnie szukam osób takich jak ja, które chcą się w czymś takim pobawić.
Projekt jak już powiedziałem wcześniej nie będzie publiczny raczej. Będzie znajdować się na zdecentralizowanej maszynie, zabezpieczonej w odpowiedni sposób. Dostęp do niego będzie miała wąska grupa znajomych.

Kontakt:
Jeżeli chciałbyś się z nami pobawić, stworzyć fajny świat to zaproś mnie na Discorda (knull0544). Pisząc do mnie wiadomość napisz proszę co potrafisz, co oczekujesz i jak sam byś to wszystko widział.
Jeżeli tworzysz mapy, pixelarty lub questy to podeślij mi jakieś przykłady 😛

Najważniejsza zasada jest taka, że nie tworzymy żadnej konkurencji Garmory. Będziemy tworzyć autorskie rozwiązania, własne widzimisię - Wszystko co było obiecane nam latami i faktycznie ma sens.

Ps. sakwy i artefakty zajęły nam tydzień łącznie z testami.