Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam stare konto na Gmailu i chciałem się po latach zalogować lecz nie pamiętam jak dokładnie był ten e-mail i mam zagwiazdkowany email 

d*****[email protected]

Ktoś mógłby pomóc mi go odszyfrować bardzo mi zależy na nim 

Opublikowano

@Wozny1690

Co Ty chcesz tutaj rozszefrowywać? Masz adres e-mail, w którym widzisz tylko pierwszy i ostatni znak nazwy e-mail. 

Jeżeli sam sobie nie przypomnisz, jaki to był e-mail, to nikt inny tego za Ciebie nie zrobi.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
W dniu 13.01.2026 o 12:31, Wozny1690 napisał:

Mam stare konto na Gmailu i chciałem się po latach zalogować lecz nie pamiętam jak dokładnie był ten e-mail i mam zagwiazdkowany email 

d*****[email protected]

Ktoś mógłby pomóc mi go odszyfrować bardzo mi zależy na nim 

Pełny adres zna tylko backend Google, interfejs otrzymuje już zamaskowany e-mail i nie ma żadnej technicznej możliwości "odgwiazdkowania" tego. Spróbuj użyć opcji przywrócenia konta - być może masz dodany pomocniczy adres, numer telefonu czy cokolwiek innego, co by mogło wskazać, że konto należy do ciebie. Jeśli nie masz żadnej z tych rzeczy to nie odzyskasz dostępu do konta.

Opublikowano
W dniu 30.01.2026 o 22:37, Rayzer. napisał:

Pełny adres zna tylko backend Google, interfejs otrzymuje już zamaskowany e-mail i nie ma żadnej technicznej możliwości "odgwiazdkowania" tego. Spróbuj użyć opcji przywrócenia konta - być może masz dodany pomocniczy adres, numer telefonu czy cokolwiek innego, co by mogło wskazać, że konto należy do ciebie. Jeśli nie masz żadnej z tych rzeczy to nie odzyskasz dostępu do konta.

A i tak pewnie w bazie trzymają solone hashowane dane, więc pewnie nawet backend średnio zna.

Opublikowano
3 godziny temu, AlexsanderARG napisał:

A i tak pewnie w bazie trzymają solone hashowane dane, więc pewnie nawet backend średnio zna.

Adres e-mail musi być w formie odwracalnej, aby móc wyświetlać go chociażby w interfejsie, wykorzystać do wysyłki wiadomości czy w wielu innych miejscach w systemie. Zamiast hashowania, które jest jednostronne, stosuje się szyfrowanie - wtedy dane przechowywane są w formie zaszyfrowanego ciągu znaków i odszyfrowywane są przez klucze kryptograficzne, które oczywiście posiadają serwery Google.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...