Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak gracie w Minecrafta?

MineFlex

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej wszystkim!

Zastanawia mnie, jak różnorodnie można grać w Minecrafta – przecież każdy z nas może mieć zupełnie inny styl gry, inne cele, inne ulubione tryby.

🔥 Czy wolicie klasyczny survival, gdzie każdy blok się liczy, a nocą walczy się o życie?
🎨 A może kreatywny – budowanie epickich zamków, miast, a nawet całych światów bez ograniczeń?
🧪 Gracie w modpacki, jak RLCraft, SkyFactory, czy może coś totalnie niestandardowego?
🌍 Czy macie swoje ulubione serwery – survivalowe, roleplay, minigierki?
🧱 A może ktoś z Was próbuje grać hardcore z własnymi zasadami albo tworzy własne datapacki?

Podzielcie się swoim stylem gry! Jak wygląda Wasza ulubiona rozgrywka, co Was wciąga, co nudzi, a co totalnie rozwala system? Może wrzucicie screeny Waszych światów albo opowiecie historię jakiegoś szalonego projektu?

👉 Zachęcam każdego – niezależnie od poziomu zaawansowania – do napisania kilku zdań. Może odkryjemy coś nowego albo znajdziemy kompanów do wspólnej gry!

Opublikowano (edytowane)
23 godziny temu, MineFlex napisał:

roleplay

A istnieje jakikolwiek sensowny polskojęzyczny?

Ostatnim razem, kiedy próbowałem, większość graczy wzięła mnie za NPC, bo "pisałem pełnym zdaniem".

Edytowane przez Velta
literówka
Opublikowano
3 godziny temu, Velta napisał:

A istnieje jakikolwiek sensowny polskojęzyczny?

Ostatnim razem, kiedy próbowałem, większość graczy wzięła mnie za NPC, bo "pisałem pełnym zdaniem".

Imo serwery RP w Minecraft nie mają totalnie sensu. To nie jest ta sama mechanika co w GTA RP i raczej nigdy nie będzie. 

W dniu 28.06.2025 o 15:21, MineFlex napisał:

Hej wszystkim!

Zastanawia mnie, jak różnorodnie można grać w Minecrafta – przecież każdy z nas może mieć zupełnie inny styl gry, inne cele, inne ulubione tryby.

🔥 Czy wolicie klasyczny survival, gdzie każdy blok się liczy, a nocą walczy się o życie?
🎨 A może kreatywny – budowanie epickich zamków, miast, a nawet całych światów bez ograniczeń?
🧪 Gracie w modpacki, jak RLCraft, SkyFactory, czy może coś totalnie niestandardowego?
🌍 Czy macie swoje ulubione serwery – survivalowe, roleplay, minigierki?
🧱 A może ktoś z Was próbuje grać hardcore z własnymi zasadami albo tworzy własne datapacki?

Podzielcie się swoim stylem gry! Jak wygląda Wasza ulubiona rozgrywka, co Was wciąga, co nudzi, a co totalnie rozwala system? Może wrzucicie screeny Waszych światów albo opowiecie historię jakiegoś szalonego projektu?

👉 Zachęcam każdego – niezależnie od poziomu zaawansowania – do napisania kilku zdań. Może odkryjemy coś nowego albo znajdziemy kompanów do wspólnej gry!

Ja chyba wyrosłem z grania w Minecrafta. Współprowadzę serwer, na który gram tylko na zasadzie wchodzę i przedłużam działkę, żeby nie wygasła. Czasami coś na działce dobuduje. Niedługo wezmę się za grę na serwerze z modami, a konkretniej z paczką GregTech: New Horizons.

Opublikowano

Dzięki za odpowiedź 🙂

Widziałem jakieś próby z proximity voice chatem no ale w praktyce to wiadomo jak wygląda w rp minecraftowym. 

Cytat

Ja chyba wyrosłem z grania w Minecrafta. Współprowadzę serwer, na który gram tylko na zasadzie wchodzę i przedłużam działkę, żeby nie wygasła. Czasami coś na działce dobuduje. Niedługo wezmę się za grę na serwerze z modami, a konkretniej z paczką GregTech: New Horizons.

Serwery z modamy to też chyba dosyć nisza względem dużych sieci bez modów. Próg wejścia jednak jest wyższy i nie każdy ogarnia duże, złożone paczki.

• AlexsanderARG zmienił(a) tytuł na Jak gracie w Minecrafta?
  • 10 miesięcy temu...
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...