Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Na pewno coś innego / świeżego na Polskiej scenie dlatego życze powodzenia.. 🙂

╔═▣◎▣═══ SILENCE ═══▣◎▣═╗
» Cień ostrza. Cisza przed burzą. «
☯ Wojownik starego świata ☯

⛩️Droga bushido ⛩️

Szept nocy... znikam, zanim mnie zauważysz.

════════════════════════

1.gif

Opublikowano

właściciel to odklejus wystarczy poczytać jego wpisy na jednym z metinowych discordów i od razu jest wniosek że to dziecko które na śline skleiło serwer

Opublikowano

Ten pvpmt2, to nie ten, który jest odgrzewany co roku i po tygodniu już nikt praktycznie na nim nie gra? 

Opublikowano
W dniu 24.04.2025 o 22:35, SlimShadv napisał:

Co więcej, wiele systemów i mechanik w grze – od ulepszeń, przez rozwój postaci, aż po dostęp do wyzwań – wymaga znacznych ilości yang.

Dzięki temu waluta krąży, gracze są aktywni, a ekonomia serwera żyje i rozwija się w dynamiczny sposób

W jaki sposób waluta krąży, gdy znaczne jej ilości są pochłaniane przez serwer?

Nawet fajny serwer, coś trochę innego niż reszta serwerów easy, choć jak dla mnie combat w metinie jest tak drewniany, że lekko dziwi idea serwera głównie pod pvp, już Tibia ma lepszy system walki.

tenor.gif

Opublikowano
W dniu 6.05.2025 o 11:40, WhyNot. napisał:

W jaki sposób waluta krąży, gdy znaczne jej ilości są pochłaniane przez serwer?

Nawet fajny serwer, coś trochę innego niż reszta serwerów easy, choć jak dla mnie combat w metinie jest tak drewniany, że lekko dziwi idea serwera głównie pod pvp, już Tibia ma lepszy system walki.

Na początku serwera, raczej mało kto ma tą walutę, gdyż jest ona w wielkim stopniu pochłaniana przez rozwój postaci, lecz sama rozgrywka jest tak rozplanowana aby ten handel istniał - alchemia która będzie obiektem handlu ze względu na przebudowanie jej itemów, ulepszacze w etapach pvm które opróżniają ekwipunki graczy delikatnie mówiąc nakłania ich do kultywowania handlu oraz powrotu na poprzednie etapy, lub zakupu od innych graczy.

Gameplay został tak zbudowany, aby wyczyścić pierwsze yangi z graczy, ulepszacze, i itemy użytkowe oraz aby wykorzystać je w późniejszych etapach do wzmożenia handlu. 

Co do PvP - to nasz znak rozpoznawczy, wielu graczy jest którzy nadal lubią się bić w metinie a w polsce uważam, że nie mamy na ten moment godnego reprezentanta takich serwerów względem zagranicy, gdzie istnieją serwery na których ludzie wciąż odkrywają wiele nowych "Visuali" czy innych mechanik pvp. A druga sprawa że my jako ekipa PvPMT2 po części wywodzimy się z metina w którym uwielbialiśmy zadymki na spotach, w m1, czy po prostu wojny gildii i pvp.  

Cieszy mnie że dla ciebie to również fajny serwer! pozdrawiam serdecznie

W dniu 5.05.2025 o 14:58, inn21 napisał:

Ten pvpmt2, to nie ten, który jest odgrzewany co roku i po tygodniu już nikt praktycznie na nim nie gra? 

Nie to nie ten, my go prowadzimy od zeszłego roku, a raczej Shandie prowadził poprzednią edycję - ja dołączyłem w trakcie poprzedniej edycji, mimo że żył 5 miesięcy ponad poprzedni serwer  wyciągneliśmy wnioski z niego, poprawiliśmy to co było nie tak na poprzednim wydaniu przez nas. Dopracowaliśmy aspekty pvp, rozbudowaliśmy znacząco aspekty pvm zmieniając serwer typowo 4fun/pvp na serwer PVP/FARM gdzie kierujemy się by wciąż rozbudowywać rozgrywkę, oraz utrzymywać serwer przez dużo dłuższy okres czasu, przyokazji pozyskując dodatkową bazę graczy którzy lubią farmić i kultywować rozgrywkę PvM!  

W dniu 25.04.2025 o 21:44, MrSowaa napisał:

właściciel to odklejus wystarczy poczytać jego wpisy na jednym z metinowych discordów i od razu jest wniosek że to dziecko które na śline skleiło serwer

Owszem, może dla niektórych jestem odklejony - nie mówię że nie, ale serwer raczej na ślinę nie jest sklejony no chyba że naprawdę jest silniejsza niż klej do metalu, bo aktualnie wszystko gra beta trwa - bez większych błędów przechodzimy tą fazę, wprowadzając głównie udogodnienia zaproponowane przez graczy.  Pozdrawiam serdecznie!