Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

domena pod Mu

thomex2025

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

czy są , jakieś darmowe strony domeny które są sprawne i jeszcze działają ?  Jeśli tak czy możecie mi opisać dokładnie krok po kroku jak używać pod grę , MuOnline 🙂

no-ip.pl chyba już nie działa pod Mu chyba ze się , mylę . 🙂

dyn.pl całkowicie strona im padła i nie działa 🙂

Hamachi odpada bo nie można utworzyć sieci swojej żeby inni mogli dołączyć , do niej do grupy stworzonej przez zemnie do mojego hamachi 😞 

ja na laptopie i na swoim pc widzę , stronę MuOnline ale inni nie .

IP po rr kompa nie zmienia mi się dlatego poszukuję jakiegoś rozwiązania żeby gracze mogli inni wejść na stronę moją MuOnline a pozniej na serwer

Strona jest postawiona nawet WebShop jest wgrany pod 97d już .

Tylko potrzebuje IP stałe lub DOMENE darmową pod serwer żeby inni wczytywali stronę mu wtedy się połączą z serwerem moim 97d 🙂

Ktoś może , pomoc Plis (Y) 
Ktoś kto ogarnia te klocki lego MuOnline 🙂

• 1 rok później...
Opublikowano

Hej! Jeśli chodzi o darmowe domeny, to w zasadzie masz kilka opcji typu subdomeny oferowane przez serwisy DNS dynamiczny, np. Freenom czy DuckDNS. One dają Ci darmowy adres, który może wskazywać na Twój publiczny IP, nawet jeśli masz dynamiczne IP w domu. W przypadku MuOnline ważne jest, żeby Twój router przekierowywał odpowiednie porty na komputer, na którym działa serwer, bo samo ustawienie domeny nie wystarczy. Krok po kroku: zakładasz konto w serwisie, wybierasz darmową subdomenę, w panelu konfigurujesz ją pod Twój publiczny IP i ustawiasz aktualizację DDNS, żeby zmieniało się automatycznie przy zmianie IP. Następnie w routerze robisz port forwarding dla portów MuOnline (np. 44405, 55557, 55901, zależnie od wersji). Wtedy gracze będą mogli połączyć się zarówno ze stroną, jak i serwerem gry. Warto też sprawdzić firewall na komputerze, żeby nie blokował połączeń.