Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy mogę wymagać od nowych członków dołączających na serwer discord stworzonego konta dłużej niż przykładowo tydzień?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej, ogólnie denerwują mnie nowe konta, które dołączają na serwer mój serwer discord przez stronę "DISBOARD"
Generalnie tacy ludzie dołączają po to, żeby za kilka dni discord usunął im konto. Pewnie chcą zobaczyć serwer i najzwyczajniej wyjść.
Nie chcę dawać możliwości dołączania takim kontom na mój serwer discord i tutaj jest pytanie: czy w jakiś sposób mogę na to wpłynąć?
Ja bym chciał wymagać od osoby dołączającej na serwer przykładowo stworzonego konta dłużej niż tydzień. W innym przypadku taka osoba nie mogłaby dołączyć na serwer póki nie minie 7 dni od stworzenia konta.
Czy to jest w ogóle możliwe?
Proszę tutaj o pomoc.

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

@TheAnonimTrochę czasu minęło, ale widzę, że dalej tu zaglądasz, a ten temat dalej jest na szczycie listy, więc postanowiłem udzielić odpowiedzi. Nawet jeśli sam ją już uzyskałeś (zapewne tak), to przyda się innym, którzy w przyszłości mogą mieć to samo pytanie.

Sposobów weryfikacji kont jest kilka, natomiast żaden z tych zaproponowanych przez Discorda nie oferuje sprawdzenia czy konto istnieje dłużej niż X dni. Aktualnie do dyspozycji masz:

- zweryfikowany email

- musi mieć konto zarejestrowane dłużej niż 5 minut

- musi być na danym serwerze dłużej niż 10 minut

- musi mieć zweryfikowany numer telefonu

Ta ostatnia opcja jest ok, ale wciąż do obejścia. Jeśli twój serwer nie jest publiczny, możesz włączyć whitelistę - osoby, które będą chciały dołączyć, będą musiały najpierw podać powód, a Ty możesz ich prośbę o dołączenie przyjąć lub odrzucić.

No i ostatnia opcja, która spełnia Twój wymóg, to napisanie własnego bota (lub sprawdź w necie jakieś gotowe, może któryś ma tę opcję). Możesz reagować na event dołączenia użytkownika na serwer - wtedy z poziomu bota masz dostęp do daty rejestracji konta. Wystarczy, że sprawdzisz czy spełnia Twoje wymagania - jeśli nie, to go po prostu kickujesz. 😉