Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Projekt "klona" plemion w odsłonie postapokaliptycznej

Szariku

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, ostatnio grzebiąc w starych plikach na kompie natknąłem się na wiekowy już silnik który miał być "klonem" plemion, mowa tutaj o silniku Triballic (ten z gryviawww).

Postanowiłem usiąść do niego i wpadłem na pomysł by stworzyć "klona" plemion lecz w odsłonie postapokaliptycznej, lecz celem dodatkowym było by dodanie małego smaczku w postaci hord zarażonych (AI) którzy od czasu do czasu atakowali by bazy graczy.

Przychodzę więc z pytaniem czy ktokolwiek chciałby usiąść do pomocy przy pracy nad takowym projektem, czy to przy testowaniu czy przy pisaniu.

Każda pomoc będzie tutaj mile widziana i na pewno się przyda.

Liczę również na odzew ze strony społeczności czy wogólę ktoś byłby zainteresowany w czymś takim.

Także jeśli ktoś chciałby dołączyć to zapraszam do kontaktu przez Discorda: szarikov

Lub na forum we wiadomości prywatnej lecz mogę wtedy nie odpisać bo nie często tutaj zaglądam.

Opublikowano

To jest bardzo ciekawy koncept. Była chyba nawet kopia plemion... w sensie plemiona ale właśnie w takim apokaliptycznym świecie tylko one nie wyszły z fazy prototypu chyba.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
W dniu 14.11.2024 o 08:43, Revix napisał:

To jest bardzo ciekawy koncept. Była chyba nawet kopia plemion... w sensie plemiona ale właśnie w takim apokaliptycznym świecie tylko one nie wyszły z fazy prototypu chyba.

Ciekawe, nigdy o takim nie słyszałem. Ale fajnie że ktoś już miał taki pomysł, mam nadzieje że mój projekt zajdzie dalej.

Tak naprawdę wszystkie mechaniki są gotowe i to kwestia paru dni zanim otworzę pierwsze beta testy.

Jedyne co zostało do zrobienia do AI i hordy, czyli najtrudniejsza część 😛

Będę informował na bieżąco na temat postępu i ewentualnie powrzucam jakieś kulisy 🙂 

• 1 rok później...
Opublikowano

Widzę że wróciłeś na forum to zapytam.

Jak tam projekt? 😁

kiedyś szukałem tych silników z gryviawww ale większość co znalazłem na chomikuj to albo wybrakowane albo ktoś coś w nich już pogrzebał. 

1000093817-removebg-preview-1.png

Opublikowano (edytowane)
W dniu 26.03.2026 o 19:21, SebuśPL napisał:

Widzę że wróciłeś na forum to zapytam.

Jak tam projekt? 😁

kiedyś szukałem tych silników z gryviawww ale większość co znalazłem na chomikuj to albo wybrakowane albo ktoś coś w nich już pogrzebał. 

Przepisałem cały silnik na PHP 8 i w sumie to tyle więcej nie miałem czasu przy tym siedzieć ostatnimi czasy bo zacząłem inny projekt. Jak chcesz pliki silników z gvw to mogę podesłać pakiet tych co ja mam.

Jak chce ci się pogrzebać w tym to mógłbym z tobą do tego przysiąść jak zapodasz jakiś discord lub coś.

Edytowane przez Szariku
  • Szariku zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...