Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie i proszę o pomoc.

Zbudowałem farmę golemów, na  tyle skuteczną, że zanim poprawiłem spalanie tych twardych gości (nie chcieli wpadać do lawy), natworzyło się ich tak dużo, że wywala mi grę.
Jest to jedyna domyślna przyczyna wywalania gry jaka przychodzi mi do głowy.
Nie mam pojęcia jak ich usunąć, gdyż nie wpiszę żadnej komendy na zabicie mobów (golemów). Zwyczajnie nie zdążę 🙂
Czy istnieje jakiś sposób na wyłapanie ich w plikach gry i usunięcie?
Jestem skłonny wyrzucić wszystkie mobki z gry usuwając np jakiś plik.
Zaczynanie od nowa nie ma sensu, za dużo czasu już jestem w grze 😞
Zatem znacie sposób na pozbycie się mobów lub samych golemów z gry?
Kto mi pomoże otrzyma kupon na darmowe fotopuzzle z własnego zdjęcia 🙂
Pozdrawiam i jeszcze raz proszę o pomoc.

Grzegorz
ps. kod błędu to: The game crashed whilst unexpected error Error: java.lang.UnsupportedOperationException: No bounds for empty shape.

Opublikowano

Zbyt duża ilość mobów może przeciążyć grę, ale nie jest w stanie wpłynąć na nią w taki sposób by spowodować crash - w takim przypadku zwyczajnie dostaniesz freeza i będziesz zmuszony zatrzymać proces. Wyślij plik 'latest.log' z folderu '.minecraft/logs', zawiera on informacje o źródle crasha. W celu usuwania poszczególnych entity/części świata możesz użyć edytor NBTExplorer, moby zapisywane są w plikach 'world/entities/<koordynaty regionu>.mca'.

Opublikowano

Witam serdecznie.
Te golemy to jedyne co mi przyszło do głowy, bo ostatnia rzecz jaką zobaczyłem przed wywaleniem to golemy w kółeczku (multigolem ) :).
Pierwsze crashe po odpaleniu gry dawały z od 3 sekund na działanie, ale szybko ta wartość spadała z każdym kolejnym restartem. Do obecnej sytuacji, gdzie nie zdąży się nawet uruchomić, jak następuje wyjście z gry.
Po powrocie do domku sprawdzę ten log i udostępnię.
Dziękuje za poświęcony mi czas i do zobaczenia.
NBTExplorer użyłem, ale trochę się pogubiłem, Twoja podpowiedz pewnie ruszy mnie z miejsca w którym utknełem.
Grzegorz

Opublikowano

Faktycznie, usunięcie golemów, wywalenie, a nawet wywalenie plików, a ostatecznie w akcie desperaci całego katalogu entities nic w sumie nie zmieniło 😞
Bardzo mi szkoda tych dziesiątek godzin spędzonych w grze 😞
Podsyłam loga, mając nadzieje, że ktoś to zrozumie 🙂
Pozdrawiam

Grzegorz

To jest ukryta treść, proszę

Opublikowano

Jak dobrze rozumiem, stara wersja modyfikacji Quark posiada błąd powodujący crash gry gdy ciecze wylewane są na enchanting table. Najłatwiej będzie ci usunąć problematyczne bloki edytorem Amulet.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
W dniu 4.09.2024 o 19:43, Helios1993 napisał:

Jak dobrze rozumiem, stara wersja modyfikacji Quark posiada błąd powodujący crash gry gdy ciecze wylewane są na enchanting table. Najłatwiej będzie ci usunąć problematyczne bloki edytorem Amulet.

Bardzo Ci dziękuje, to rozwiązało problem. 🙂 
Jak obiecałem wyślę Ci darmowy kupon na puzzle formatu A3, wybierz proszę ile elementów 240, 120, 60, 15 lub może wolisz kupon na 30zł do sklepu: www.puzzla.pl?
Pozdrawiam

Grzegorz