Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam ogolnie potrzebuje pomocy w tym zeby nie wywalalo mnie z tego screena calego gdy jestem w konsoli i jednoczesnie na serwerze i korzyslam z komend na serwerze w tym czasie konsola odpalona ale w tle i jak chce z niej skorzystac zeby wylaczyc serwer i wlaczyc jeszcze raz to nie mam procesu screen -r czy screen -x  ani jak wpisze screen -ls i wyskakuje mi screen ktory jest attached i nie moge na nim wejsc ;/ help plaese

moge prosic o wyjasnienie jak to dziala ?

Opublikowano

Aby uruchomić nową sesję screen, wystarczy wpisać screen w terminalu.

Możesz "odpiąć" sesję screen, pozostawiając ją w tle, używając kombinacji klawiszy Ctrl+A a następnie D.

Aby ponownie podłączyć do sesji, użyj screen -r. Jeśli masz więcej niż jedną sesję w tle, screen -r da Ci listę sesji. Możesz wybrać konkretną sesję za pomocą screen -r [numer sesji].

Jeśli nie jesteś pewny, jakie sesje screen masz uruchomione, możesz użyć komendy screen -ls aby je wyświetlić.

Jeśli sesja jest oznaczona jako "attached", oznacza to, że jest ona już używana w innym terminalu. W takim przypadku możesz spróbować użyć screen -d [numer sesji] aby ją odłączyć, a następnie screen -r [numer sesji] aby się do niej ponownie podłączyć.

Jeśli to nie działa, może być konieczne wymuszenie odłączenia sesji za pomocą screen -d -r [numer sesji].

Aby zakończyć sesję screen, wystarczy wyjść z wszystkich programów uruchomionych w tej sesji, a następnie zamknąć terminal, lub użyć komendy exit.

Jeśli nadal masz problemy, będziesz musiał podać więcej szczegółów, takich jak konkretne komunikaty błędów, które otrzymujesz.

Opublikowano

dziekuje ci bardzo jest jeszcze jeden problem  mianowicie cos zrobilem chyba zle i teraz kiedy mam serwer na wersje 1.20.2  gdy wlaczam taka wersje mc mam przekreślony zasieg iwersje na czerwono plus nie zaladowalo mi ikony serwera mozesz jakos pomoc ?

cos takiego

obraz_2023-11-29_180735385.png

gdzie serwer jest odpalonyi nie ma zadnych logow error czy warn

Opublikowano

Upewnij się, że wersja klienta Minecraft z której korzystasz jest zgodna z wersją serwera. Jeśli twój serwer działa na wersji 1.20.2, klient również powinien być na tej samej wersji.

Otwórz plik server.properties w folderze serwera i sprawdź czy wszystkie ustawienia są poprawne. Szczególnie ważne jest sprawdzenie adresu IP serwera i portu.

Upewnij się, że wartość server-ip jest poprawna lub pozostaw to pole puste, jeśli nie jesteś pewny.

Upewnij się, że firewall na Twoim serwerze lub routerze nie blokuje połączeń do gry.

Po dokonaniu zmian w konfiguracji, zrestartuj serwer aby zmiany zostały wprowadzone.

Opublikowano

majac na mysli wszystkie ustawienia co konkretnie serwer ip mam puste porty mam 25565 i to sie sgadza antywirusa nie posiadam a zapore mam wylaczone

serwer stoi na linuxie serwerowni

moge podeslac screena pliku serwer properties

• AlexsanderARG zmienił(a) tytuł na Problem podczas uruchamiania serwera