Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem windows 10 metin nie działa

Rekomendowane odpowiedzi

Pomocnik
Opublikowano

Witam ,mam problem z metin2 na windows 10 (metin2.create no appropriate device) wie ktoś z was jak to naprawić? Robiłem już rozwiązywanie problemów zgodność windows 8 kliknałem testuj program i inny błąd się pojawił (metin2 python library file not exist).Z góry dziękuje za jaką kolwiek pomoc

Pomocnik
Opublikowano (edytowane)

Właśnie zaczynam wszystko sprawdzać czy mam te rzeczy zainstalowane na laptopie.,./ Dobra nie miałem niczego zainstalowanego. Zainstalowałem wszystko i nadal ten sam błąd

Edytowane przez D4w
Opublikowano

A sobie tu napiszę bo czemu nie XD

A więc tak problem głównie z binką, na tym szit serwerze co grasz nie usunęli pewnych linijek z kodu src ale to nic.

Zanim napisze sugerowane i niezbyt wiadomo czy pomocne rozwiązania, przypomnę tylko Arginowi by się doszkolił z wiedzy takowej i sugerowanie takowych programów to inna bajka.

W dniu 7.11.2023 o 20:57, Argin™ napisał:

Hej,

masz poinstalowane DirectX, Microsoft Visual C++,  Net Framework?

Gdyby nie miał directx to wgl by nie pograł w żadnego metka, podobnie jak bez Visuala C++ i tym bardziej Net Frameworka ;d to wina tylko binki, a rozwiązanie byłoby lepsze takie, żeby właściciel serwera (jeśli to nie jest global) usunął pewne linijki z kodu src 😄 

No nic dobra to tak preferuje właściwości i dać zakładkę Zgodność i tam zaznaczyć opcje "Uruchom ten program w trybie zgodności z:" i wybrać windows 7. 

Jeśli to nie global to polecam zmienić potem nazwę pliku uruchamiającego metka i włączyć, a jeśli to global i nadal nie działa to wykorzystać wszystkie tryby zgodności.

Jeśli dalej nie zadziała to powiedz Ty mi @D4w jaką masz kartę graficzną? I zapodaj wtedy metin2.cfg z klienta nawet jeśli to global ;d

Pomogłem ? klik up to Like ;D ( Lubię to ! ) xD

300 postów-> 10.10.2013 godz. 9:00
400 postów-> 19.10.2013 godz. 9:00

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

To fix the "metin2.create no appropriate device" and "metin2 python library file not exist" errors in Metin2 on Windows 10:

Update your graphics drivers.

Try running Metin2 in compatibility mode (Windows 8).

Check if Python is installed; if not, install it.

Ensure the Python path is added to the system's PATH variable.

Update Metin2 to the latest version.

Check firewall/antivirus settings for any blocking.

If issues persist, contact Metin2 support heardle game for personalized assistance.

• 1 rok później...
Opublikowano

Spróbuj zaktualizować sterowniki graficzne oraz zainstalować najnowsze wersje DirectX i Microsoft Visual C++ Redistributable. Uruchom grę jako administrator i wyłącz ustawienia zgodności z wcześniejszymi wersjami Windows. Jeśli to nie pomoże, sprawdź integralność plików gry przez klienta.

whopper clicker