Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam

Tworzę sieć serwerów Minecraft, które w założeniu mają być wyjątkowe, każdy taki serwer jest wielkim wyzwaniem ze względu na poświęcenie czasu. Przyznam, że samemu nie dam rady sprostać i na dodatek przyciągnąć uwagę graczy, więc wychodzę z inicjatywą stworzenia zespołu dla tego przedsięwzięcia. Dla mnie Minecraft jest wspomnieniem dzieciństwa, a teraz chcę je przekuć w hobby. Podaję poniżej przykłady, na czym będzie to m.in. polegać, kogo poszukuję i co zamian oferuję.

Serwery działają na najnowszych wersjach MC, każdy taki serwer jest customowany pod konkretny motyw, posiadający swoją tematykę przewodnią. Dzięki możliwości korzystania z nowszych wersji MC zyskujemy wiele funkcji oraz wprowadzamy nowe zawartości, aż do określonego terminu np. edycja ma trwać 2 lata, po tym czasie przechodzi w tryb legacy i dostaje tylko hotfix (stoi na serwerze z małą ilością zaangażowanych osób, dopóki ma to sens)

Każdy serwer ma się wyróżniać m.in. dzięki:

• własnym modelom 3D
  • własnemu resourcepack
  • projektowanemu światu od zera
  • Wykorzystywanymi nowościami
  • Niestandardowymi wydarzeniami na serwerach

Przed przedstawieniem kogo potrzebuję, napiszę trochę o sobie:

Obecnie mam 23 lata. Zajmuję się elektryką 4 lata, prowadzę działalność gospodarczą prawie 2 lata. Hobbystycznie zajmuję się informatyką, składam komputery, głównie siedzę w Linux (debian-server), piszę programy dla Arduino w C++, no i elektronikę, drukarki 3d lubię też 🙂 Lubię gadać o tematach technicznych i informatycznych, o swojej pracy też gadam, w sumie tym tylko żyję, sporty to kiedyś biegałem. Tak to regularnie ćwiczę wytrzymałościówkę i wpadam do trenera w weekend

O Minecrafcie to kiedyś stawiałem dla kolegów serwery na hamachi xD i grało się na paczkach z modami, potem stawiałem serwery na modach oparte na silniku kcaudron. Głownie grałem na polskich serwerach gildii, minigames i tam na trybach buildbattle wygrywałem co 2 grę. Tak jakoś wyszło po czasie, że składając podanie jako herper na serwerze mc, zostałem budowniczym. Spędziłem chyba 2 lata w tym zespole, poznając mnóstwo ciekawych osób. Do dziś mam z kilkoma kontakt. Jak odszedłem, bo znudził mnie MC to później próbowałem zrobić sobie serwer na modach na silniku sponge. Darowałem sobie ten pomysł. Wtedy nie oczekiwałem, że nowe wersje mc stworzą spore zamieszanie dla programistów, powstały nowe pluginy, data packi, nowe wersje java itp. Teraz wracam do tego... Same pomysły na serwery zaczęły tworzyć się 2-3 lata temu.

Co potrafię robić związanego z Minecraft

• ustawiać VPS/ dedyki od zera pod serwery
  • Konfigurować serwery ze wtyczkami, jak i tworzyć do niej zawartość pisząc według dostarczonej dokumentacji wydawcy
  • Obsługa blockbench
  • Obsługa programów typu world painter jak i wszystkich pluginów dla budowniczych, jak są nowe, to się nauczę np. axiom, czy oparte na AI
  • Optymalizacja, zabezpieczanie i usuwanie błędów na serwerach
  • obsługa apache, docker, mysql, redis
  • tworzenie resourcepacków

Szczegółów na temat tworzonych trybów nie mogę podać, napiszę jedynie ogólnie.

• RPG
  • coś podobnego do boxpvp z nutą RPG

Szczegółów technicznych też nie mogę podać.

• Zakładam, że edycja serwera będzie trwać minimum. 2 lata
  • Dla RPG fabuła ma już swój początek jak i koniec, nawet jest plan co dalej w następnej edycji... Fabuła będzie dodawana po kawałeczku, dzieląc np. na regiony, rozdziały

Kogo szukam:

Programista ds. java

• Osobę, która jest w stanie napisać modyfikację dla klienta, jak i wtyczkę na serwer, która, będzie się między sobą komunikować na zasadach: klient wysyła akcję pod klawiszem np. k, serwer otwiera mu mapę świata.
  • o tylko przykład, pomysłów jest więcej

Artysta Blockbench

• Osoba, która wykona modele, wraz z animacjami
  • jest w stanie przygotować dźwięki dla mobów (opcjonalne)

Artysta Tekstur

• Przygotuje Tekstury do resourcepacków
  • Wykona HUD według określonych wytycznych
  • Jest w stanie wykonać teksturę dla modelu 3D

Budowniczy

• Ma wenę twórczą, potrafi zrozumieć nurt przewodni i dostosować do niej styl budowania
  • Potrafi przestrzennie zaplanować i zwizualizować budowle
  • Umiejętność wtyczek opcjonalna, dla mnie najważniejsze jest wykonanie roboty dobrze, potem uczysz robić to szybciej 🙂
  • terraforming (opcjonalny)
  • organiki (nwm czy dobrze napisałem xD opcjonalne)

Jeśli nie znalazłeś swojej kategorii lub nie jesteś pewny czy pasujesz do tych ról, napisz do mnie. Administratorów nie potrzebuję, ale nie oznacza to, że później również. Wszystko ma swój czas i miejsce Jeśli chciałbyś wesprzeć projekt, napisz mi na DC, później zrobię edita, wstawię DC projektu. Dodam, że dla mnie Minecraft to hobby, nie źródło zarobku. Lubię po prostu tą grę, jak i lubię tworzyć rzeczy.

Co zapewniam w ramach współpracy

• Dostęp do narzędzi, które potrzebujesz, szkolenia i pomoc z mojej strony
  • Wynagrodzenie zależne od wkładu własnego w projekt (niektóre tematy liczę za roboczogodzinach, a inne za wykonanie zlecenia jest ustalona kwota)
  • Możliwość wykazania się przy okazji (w planach materiały promocyjne na youtube)

PS. Z czasem u mnie rożnie, staram się być dostępny na tel., Głównie w weekendy szukam czasu na to.

Kanał Discord 

https://discord.gg/3jhzsaDT5t

Aktualizacja 01.02.2024

Kanał Discord będzie kanałem głownym dla społeczności jak i dla rekrutacji. Podanie do wypełnienia zostanie umieszczone w dziale rekrutacja

Projekt jest aktywny, wszystkie zmiany będą dostępne na kanale Discord

Aktualizacja 11.02.2024

Zrobiliśmy migracje na nowego Discorda dla Commmunity.

Rekrutacja dla technika serwerowego obecnie zamknięta, więcej informacji na DC

Rekrutacja dla technika Discorda obecnie zamknięta, więcej informacji na DC

Obecnie poszukujemy najbardziej budowniczych oraz grafika do stworzenia resourcepacka

Pozdrawiam

Maciej K. "Makalat"

Główny założyciel projektu Agelat Network

Logo-v2.png

Edytowane przez Makalat
Migracja Discorda i zamknięcie rekrutacji dla niektórych stanowisk
  • Makalat zmienił(a) tytuł na [Projekt Serwera] Rekrutacja do tworzonej sieci serwerów Minecraft - aktualizacja 11.02.2024
  • AlexsanderARG zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...