Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Chciałem zainstalować AuthMe Reloaded na moje lobby, (1.12.2) jednak od razu po instalowaniu pluginu cały serwer mi się crashuje a w konsoli widzę min. wiadomość "THE SERVER IS GOING TO SHUT DOWN AS DEFINED IN THE CONFIGURATION" jednak wynika z tego że druga opcja wyłączy authme. 

Polecacie jakieś dobre pluginy na logowanie na lobby? I czy powinienem instalować je tylko na lobby czy to powinien być plugin bungeecord?

Opublikowano

Najprawdopodobniej problem jest spowodowany użyciem starej wersji authme, jednak przy jednej linijce z logu nie da się być w 100% pewnym. Na przyszłość wysyłaj cały plik latest.log, najlepiej wrzucony na stronę mclo.gs.

Authme to plugin autoryzacyjny pod serwery mc, nie pod serwery proxy. Bez autoryzacji na serwerze proxy narazisz się na włamania. Nie powinieneś także korzystać ani z bungeecorda, ani z tak starego silnika - otwierają one jeszcze więcej luk w bezpieczeństwie.

Jako alternatywy zalecam użyć Velocity w miejsce bungeecorda, Librelogin (zainstalowany na serwerze proxy) w miejsce authme i silnik Paper 1.20.1 w miejsce aktualnego silnika 1.12.2.