Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema mam problem. Tworze swój serwer za bazie paczki INDBUILDCRAFT Sky & Tech. 

Problem jest taki że kompletnie mi nie działa plugin Cleanroom jak i PlotMe-DefaultGenerator.

Gdy chce stworzyć pusty świat to mi sie nie tworzy pusty lub świat PlotMe 

Opublikowano

Po pierwsze, nawet nie myśl by otwierać serwer na tej wersji. Sam Minecraft 1.7.10 jest podatny na lukę Log4shell, a wiele starszych modyfikacji ma w sobie BleedingPipe. Obie luki są bardzo niebezpieczne i pozwalają osobie atakującej wykonywać dowolny kod na komputerach wszystkich graczy podłączonych do takiego serwera. Luki te są też proste w użyciu, nawet stereotypowy "12-letni haker" może to ogarnąć.

Co do samego problemu: nie da się łączyć pluginów pod Bukkita z modyfikacjami pod Forge. Możesz je ze sobą uruchomić korzystając z silnika hybrydowego, ale to tylko pozory - nie ma szans żeby mogły ze sobą działać. Bukkit to API, które nigdy nie było robione z myślą o modyfikacjach i wymaga ogromnych zmian dla utrzymania z nimi kompatybilności. Zmiany w API będą także wymagały zmian od autorów wszystkich dostępnych pluginów żeby mogły się uruchomić nawet na ich natywnym silniku, co bardzo szybko uśmierciłoby cały ekosystem tych pluginów i wywołało ogromne kontrowersje.

Opublikowano
2 godziny temu, HD3S_PL napisał:

i tak jest to testowy na max 20 graczy 

Jeśli planujesz otwierać go publicznie to narażasz wszystkich tych graczy na zawirusowanie swoich komputerów oraz utratę kont.

• AlexsanderARG zmienił(a) tytuł na Problem z połączeniem modów i pluginów na serwerze