Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć.
Niedawno kupiłem myszkę (RAZER DEATHADDER V2) no i mam pewien problem gdyż mysz sie zacina. Gdy robie w jakiejkolwiek grze za szybki ruch mysz staje w miejscu lub ucieka w losowym kierunku. Podejrzewam że to nie wina myszy a komutera bo na starej miałem to samo. Patrzyłem na częstotliwość i powinienem mieć 1000hz a jak patrzyłem na teście miałem max 130hz i myśle że tu tkwi problem. Bardzo prosze o pomoc bo jest to strasznie uciążliwe

Opublikowano

Specyfikacja komputera? W jakiej grze występują problemy?

Jeśli w teście robisz małe/wolne ruchy to sensor nie będzie ciągle raportował 1000Hz, bo to nie ma sensu.

Potencjalne problemy:

• Nadmiernie obciążony procesor.
  • Brudna podkładka, na co wskazuje świrowanie sensora.
Opublikowano

Dzieje sie tak w każdej grze fps i tps jeśli chodzi o specyfikacje komputera to:
Procesor: Intel(R) Core(TM) i5-2500 CPU @ 3.30GHz   3.30 GHz
Karta graficzna: GEFORCE GTX 750 TI
Pamięć RAM: 8gb
Co do procesora to jak sprawdzić że jest bardziej obciążony, a jeśli chodzi o podkładkę to jest porządnie umyta. Nie wiem czemu tak mam bo problemu nigdy nie było.

Opublikowano

Zrób mi raport z Speccy. Generowanie raportu: File -> Publish Snapshot. Wygenerowany link podsyłasz.
Sprawdzić możesz chociażby za pomocą HWiNFO lub nakładek dostępnych w takich programach jak MSI Afterburner (o ile w czasie instalacji pozwolisz na instalację RTSS) po odpowiednim skonfigurowaniu (żeby wyświetlało w grze informację).
Masz słabiutki komputer i z tego mogą wynikać częściowo problemy, dodajmy do tego grę oraz narzut na procesor programów w tle i mamy efekt. Jakie to konkretnie gry są?