Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam taki problem ponieważ korzystałem do tych czas z TLaunchera i do tej pory było wszystko ok, zmieniłem wersję javy z 8 na 20 i dalej działało ok ale po jakimś czasie launcher się zepsuł i dzieje się tak gdy próbuję zainstalować jakąkolwiek wersje otóż po jakiś 3 sekundach zaczyna pokazywać się czarny ekran i wraca czarny ekran i wraca do okna tak po 30 sekundach wywala mi komputer. Odinstalowywałem launcher, jave i nic, słyszałem że to może być problem że launcher się z czymś innym gryzie lecz nie wiem z czym, proszę o pomoc. Link do nagrania (musiałem z telefonu ponieważ nie moge nic odpalić gdy to się dzieje) https://streamable.com/nd589h

Opublikowano

To nie jest oryginalny tlauncher, a podróbka zawierająca spyware. Zalecam jak najszybciej zapisać ważne pliki (takie, których nie da się odzyskać z internetu, np. zdjęcia) na pendrive lub w cloudzie i wykonać pełnego formata.

Wygląda to na problem po stronie hardware, dla pewności przetestuj ponownie przy Javie 8. Jeśli będzie działać poprawnie, zainstaluj w jej miejsce Javę 17.

Opublikowano

A czy ten format jest naprawdę potrzebny, widziałem że naprawdę dużo osób korzysta z tego lanchera ale nie myślałem że jest to podróbka, i czy odrazu z tym lancherem dostaje tego spyware na kompa ? I jak mógłbym prosić o podanie mi oryginalnego tlaunchera jeżeli jest taka możliwość.

Opublikowano

Format to najskuteczniejsza metoda na pozbycie się wirusa. Możesz zrobić pełny skan przy użyciu antywirusa, jednak nie daje to stuprocentowej pewności.

Oryginalny tlauncher jest aktualnie dostępny pod nazwą LegacyLauncher, jednak nie zalecam korzystać z pirackich wersji Minecrafta. Już pomijając fakt, że piractwo jest w Polsce nielegalne, takie działanie przynosi wiele ograniczeń, utrudnień oraz niebezpieczeństw (fałszywy tlauncher to nie jedyny launcher zawierający niebezpieczny kod).

Opublikowano

Chętnie bym skorzystał z oryginalnego launchera lecz jest taki problem że kiedyś kupiłem konto minecraft (tak jakbym miał normalnego minecrafta tylko że mam dostęp tylko do zmiany nicku) na takiej stronie taniminecraft i zrobiłem tam swój nick grałem na nim wiele czasu aż do momentu gdy wymagana była migracja i jej wykonać nie mogłem. I teraz jakbym chciał kupić oryginalnego minecrafta to mój nick byłby już zajęty przez tamte konto ;/. I tak ogólnie dzięki za pomoc :).

Opublikowano

Strony tego typu są bardzo nielegalne - kradną konta graczy i sprzedają je nieświadomym tego klientom. Skoro masz dostęp do zmiany nicku to możesz zmienić go na jakiś inny, zwalniając przy tym swój własny.