Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć! Przychodzę tutaj z problemem dużego pingu na moim serwerze w tej samej sieci. Kiedy robię delikatny stress test (poprzez wpuszczanie botów na mój serwer), serwer strasznie laguje przy 30-50 graczach na każdym hubie (są 4 huby, każdy po 5 gb ramu). wygląda to mniej więcej tak, ze im więcej botów, tym większy ping, pomimo, że jest to ta sama sieć (boty potrafią mieć nawet 1000 ms pingu). Serwer jest na silniku purpur. Nie wiem, co mam zrobić, żeby serwer lepiej działał, więc proszę o poradę. Serwer nie zużywa prawie wgl zasobów, które mu przydzieliłem. Poniżej zostawiam załącznik z danymi serwera, kiedy laguje.image.png

Opublikowano

Wygląda to na problem po stronie serwera wysyłającego boty (niewystarczająca ilość zasobów). Jeśli jako gracz także posiadasz wysoki ping, istnieje możliwość że jakiś plugin przeciąża wątki Netty. W takiej sytuacji możesz wykonać profiler tych wątków korzystając z komendy `/spark profiler start --not-combined --regex --thread Netty.*`.

• AlexsanderARG zmienił(a) tytuł na Jak naprawić wysoki ping i niską optymalizacje na serwerze