Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam problem z dwoma pluginami Citizens LuckPerms. Wszystko działa ale mam pytanie odnośnie komendy. Na serwerze jest specjalny NPC. Po kliknięciu w niego daje przedmiot w moim przypadku diamentowy kilof. Jednak to działa tylko u operatorów. 

Jakie mam dodać uprawnienie do rangi ,,Default" (czyli tej przydzielanej każdemu graczowi na serwerze) żeby i zwykli gracze mogli wywołać komendę po kliknięciu NPC.

Dodam że serwer jest na ATERNOS i ma silnik PaperMC 1.19.4. Jest zainstalowany plugin EssentialsX, Citizens, LuckPerms i wiele innych. Komenda jaką wywołuje npc to:

minecraft:give @s diamond_pickaxe

Dziękuję wszystkim za pomoc 🙂

Zrzut ekranu 2023-06-15 152410.png

Opublikowano

Możesz wykonywać tą komendę z poziomu konsoli jeśli usuniesz flagę '-p' z komendy ustawiającej npc. Aby użyć nick gracza w komendzie możesz wpisać placeholder '<p>'.

Opublikowano

Przejrzałem już film o NPC od pewnego youtubera. Zmieniłem komendę i wpisałem po prostu "-o" zamiast "-p". Z tego co pamiętam "-o" oznaczało że polecenie było wykonane przez konsolę. Zminiłem też komendę na:
minecraft:give @p diamond_pickaxe
I teraz wszystko działa...

Przepraszam za zamieszanie ale dziękuję za odpowiedź 🙂

Opublikowano

Flaga '-o' wykonuje komendę poprzez gracza jako operatora, co ze względów bezpieczeństwa nie jest zalecane. Poprawna komenda: '/npc command add give <p> diamond_pickaxe 1'. Warto też pomyśleć nad zmianą pluginu na znpcsplus2, który jest dużo stabilniejszy oraz wydajniejszy.