Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam 

Bardzo serdecznie

Mam taki problem komputer się uruchamia ale nie wyświetla mi obrazu monitory wentylatory i karta graficzna wszystko działa podpinanie do gniazd na płycie głównej reset bigosu nic nie dał spc

i9 13900kf

z790 gigabyt 

64gb ram ddr5 

rtx4090

Opublikowano

Możesz podać pełną specyfikację komputera? Tj. Dokładne modele podzespołów wraz z zasilaczem, co mi po tym ile masz RAM'u czy jaki masz Chipset MOBO i jakiego producenta, skoro nie wiadomo co to dokładnie?

Jaki to monitor/monitory? Jaki/jakie kable zostały użyte? Czy wykorzystywane są jakieś przejściówki/adaptery?

Na początek do zrobienia:

• Upewnić się, że monitor podłączony jest do GPU, a nie do MOBO.
  • Sprawdzić kody POST, jeśli takie występują (nie podałeś modelu MOBO to Ci więcej tutaj nie poradzę).
  • Sprawdzić na jednym module RAM czy obraz się wyświetla.
  • Re-seat GPU.
  • Podłączyć na początek jeden monitor. Ta informacja jest dlatego, że jak napisałeś "monitory działają".

Opublikowano

Na jednym module RaM dalej nic 

Monitor to benqu zowie xl2566k

podpielem pod dsplay port  do karty graficznej oraz sprawdziłem tez na hdmi i dalej nic 

Płyta główna to GIGABYTE z790 UD

odpinalem i podłączałem na nowo karte i dalej nic nwm co mam robic

Opublikowano

Nadal nie podałeś pełnej specyfikacji komputera - jaki dokładnie posiadasz zasilacz i jakie pamięci RAM? Jakie chłodzenie posiadasz?

Sprawdzałeś czy na innym monitorze/telewizorze nie pojawia się obraz? W ogóle - pojawia się coś na ekranie? No signal czy coś, czy po prostu black screen i tyle?

Jak wygląda sytuacja z Status LED? Świecą się jakieś diody LED w prawym dolnym rogu MOBO?