Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Nie mogę się zalogować na konto

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam, mam problem z zalogowaniem się na Metin2 pl. Kiedy chcę włączyć grę przez Gameforge Client wyświetla mi się komunikat: ta gra jest dla ciebie obecnie niedostępna/

Próbowałem odinstalować grę, Gameforge Client i nic to nie dało. Kiedy wylogowałem się z konta i chcę zalogować się ponownie to wyświetla mi się info, że podałem niepoprawne dane logowania. Hasło na 100% jest dobre, nawet próbowałem zmienić dla pewności i dalej ta informacja. Co robić?  Wcześniej nie było problemów. : #edit Próbowałem również wyłączyć antywirusa & sprawdziłem na połączeniu mobilnym z telefonu i gra działa, więc  problem najprawdopodobniej jest po stronie rutera. Blokuje grę? Co zrobić przekierować porty?  

Edytowane przez Aluq7
  • Aluq7 zmienił(a) tytuł na Nie mogę się zalogować na konto
Opublikowano (edytowane)

Nie przekierować porty tylko puścić ruch na firewallu - albo to nie sam router tylko defender blokuje. Wylacz zapore sieciowa w Windows na ten czas, polaczeniu mobilnemu mogło przypisać inny profil sieciowy przez co się łączył. Troubleshooting wiresharkiem by sie przydał...

EDIT: Jeszcze opcja dochodzi że ISP ci blokuje te komunikacje ale na to mozesz juz nic nie poradzić 🙂

Edytowane przez NotFrozeN
Opublikowano (edytowane)

Defender mam wyłączony bo używam innego firewalla. A co do wireshark, to coś pokazuje z portem 443 i jakieś inne porty pięciocyfrowe na czerwono, ale ja nie znam się za bardzo na  sieciach.

Edytowane przez Aluq7
Opublikowano (edytowane)

Wyłącz tego customowego firewalla na Windows też, jeśli router który masz pozwala na wyłączenie FW to też go wyłącz, tylko oczywiście zrób te operacje dosyć szybko i wróc do poprzedniego stanu, żeby nie być zbyt długo otwartym na świat 🙂

Jeśli router nie pozwala na wylaczenie FW, podłącz przewód z internetem od ISP bezpośrednio do kompa. Oczywiście jeśli dostawca daje ci dynamiczne IP, w przypadku PPoE będziesz potrzebował dodatkowego softa na Windows żeby się zalogować do sieci ISP.

EDIT: Zapomniałem że Winda ma też wbudowane obsługe PPPoE, no ale to juz zalezy od tego jak sie czujesz na silach zeby sie w to bawić 🙂

Wszystkie te operacje wykonuj z rozwagą i nie zostawiaj ich na długi czas, pare minut i odcinaj wszystko. Testuj natychmiast i zobacz czy cos sie zmienia.

Opublikowano

Na Windowsie, wyłączałem już i nic nie dało. Nie wiem co będzie jak wyłączę na Routerze, ale boje się wyłączyć oba na raz, bo trochę paranoik ze mnie.

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, Aluq7 napisał:

Na Windowsie, wyłączałem już i nic nie dało. Nie wiem co będzie jak wyłączę na Routerze, ale boje się wyłączyć oba na raz, bo trochę paranoik ze mnie.

Nic nie będzie. Jeśli tylko zrobisz to szybko, nic wielkiego się nie stanie. Wylaczasz FW na routerze, testujesz (sprawdzasz czy dziala czy nie dziala) jak dziala to oznacza ze Firewall u ciebie blokuje - załączasz spowrotem firewall i myślisz nad rozwiązaniem 🙂

Możesz jeszcze użyc programu TCPView z sysinternalsów Microsoft'a, sprawdzisz tam jaki proces zespawnił jaki socket (połączenie TCP, UDP) i tam z tego wyczytasz duzo rzeczy i potencjalna przyczyne. No ale to juz musisz wiedzieć na co patrzeć i jak to rozumieć

Opublikowano
5 minut temu, Aluq7 napisał:

Wyłączyłem  najpierw w programie później w routerze, ale nic to nie dało. Czyli to dostawca blokuje?

Całkiem możliwe. Spróbuj jeszcze podłączyć komputer bezpośrednio do internetu za pomocą kabla od dostawcy. Wypinasz z routera (niebieski port pewnie) i podłączasz do kompa. Może twój router ma jakieś dodatkowe mechanizmy które to blokują i wyłączenie FW nie jest rozwiązaniem.

Aplikacje uruchamiasz jako administrator?

Opublikowano
2 minuty temu, NotFrozeN napisał:

Całkiem możliwe. Spróbuj jeszcze podłączyć komputer bezpośrednio do internetu za pomocą kabla od dostawcy. Wypinasz z routera (niebieski port pewnie) i podłączasz do kompa. Może twój router ma jakieś dodatkowe mechanizmy które to blokują i wyłączenie FW nie jest rozwiązaniem.

Aplikacje uruchamiasz jako administrator?

Tak, kompa mam podłączonego bezpośrednio z routera kablem lan nie wifi.

Opublikowano (edytowane)

Nie o to mi chodzi.

Musisz wypiąć z routera kabel który idzie od twojego dostawcy i wpiąć go do komputera. Zależnie jaki masz router, to ten kabel idzie do niebieskiego portu. Musisz wypiąć ten kabel z niebieskiego portu i wpiąć go do komputera. Teraz masz wpięty kabel do LANU, czyli cały ruch przechodzi najpierw przez firewall. My chcemy to ominąć i żeby internet był bezpośrednio wpiety do komputera zamiast przechodzić przez router.

Powiedz jaki masz model routera? 

Kolejna opcja jest taka że masz współdzielone IP z okolicą i gameforge wykrył za duzy ruch z tego IP albo ktoś coś na tym IP odwalał srogiego i go zblokowali. 

Możesz poprosić ISP o zmianę adresu IP publicznego dla ciebie. 

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, Aluq7 napisał:

Asus TUF-AX5400, czyli muszę do modemu przez kabel lan wpiąć komputer?

Jaki dostawca? Internet do modemu idzie po koncentryku, światłowodzie?

Dokładnie, zrób połączenie bezpośrednie modem -> komputer z pominięciem routera, routera możesz póki co wyłączyć 

Opublikowano
6 minut temu, Aluq7 napisał:

Meganet, po światłowodzie, modem mam od dostawcy, a router własny. A IP z tego co pamiętam mam zmienne.

Jeszcze jest opcja że jeśli twój modem pracuje w trybie routera to jeszcze on coś może blokować XD

Zaloguj się na modem - jeśli wiesz jak - i sprawdź jaki tryb jest tam ustawiony. Jakiej marki jest to modem?

Ale to najpierw zrób tak jak mówiłem - połącz bezpośrednio modem -> komputer. To co napisałem wyżej zrób później.

Opublikowano
Teraz, Aluq7 napisał:

Podłączyłem modem kablem lan do komputera, ale wtedy net nie działa.

Jak chcesz możemy przejść na jakiś komunikator żeby szybciej wymieniać wiadomości, mam troche wolnego czasu to możemy popisać na live. Coś proponujesz, z czego korzystasz?

Opublikowano (edytowane)

Zaczekaj, bo nie mogę sobie przypomnieć hasła do Steama. edit: Wysłałem  

Edytowane przez Aluq7
  • 3 miesiące temu...
  • 11 miesięcy temu...
Opublikowano

Przepraszam, że odświeżam post. Czy udało się naprawić problem? Mam identycznie tzn. resetuje hasło na gf, przychodzi e-mail, zakladam nowe haslo i probuje sie zalogować, ale wyskakuje mi ze dane nieprawidlowe. Dane są prawidlowe na 1000%. Juz mnie zaczyna słabić ta gra. Dodam, że konto miałem kiedyś, logowałem się tam z 2 lata temu i gralem przez chwile. Teraz probuje i klapa...

• 4 tygodnie później...
Opublikowano
W dniu 11.09.2024 o 20:16, prze_seg napisał:

Przepraszam, że odświeżam post. Czy udało się naprawić problem? Mam identycznie tzn. resetuje hasło na gf, przychodzi e-mail, zakladam nowe haslo i probuje sie zalogować, ale wyskakuje mi ze dane nieprawidlowe. Dane są prawidlowe na 1000%. Juz mnie zaczyna słabić ta gra. Dodam, że konto miałem kiedyś, logowałem się tam z 2 lata temu i gralem przez chwile. Teraz probuje i klapa...

Mialem to samo, pisalem na support i mowili mi ze uzywam VPN dlatego takie cos sie dzieje a nie uzywalem.
Jedyny sposob to odpalic hotspot w tel i polaczyc PC z tel i dziala

image.png