Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Naruto Shippuden Napisy PL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema, poszukuję napisów do Naruto Shippuden całej serii 500 odcinków w surowym pliku .srt albo w innym formacie wie ktoś z was gdzie mogę coś takiego znaleźć? Może macie jakieś sugestie?

ps. Nie podoba mi się język japoński jak wielu osobom przez co są niechętni do oglądania anime. Naruto to świetne anime lecz nie jestem w stanie oglądać go z Japońskim dubbingiem dlatego znalazłem sobie całą serię z Amerykańskim dubbingiem i według mnie brzmi świetnie lecz dla zachowania ciągłości oglądania Naruto wolałbym także zaopatrzyć się w napisy polskie. Niestety nie znalazłem nic na własną rękę. Jeśli udało by mi się znaleźć napisy z pomocą lub bez niej mógłbym udostępnić taką wersję tej serii.

• 3 miesiące temu...
Opublikowano (edytowane)

Wątpie, że jeszcze przeczytasz, ale radzę ci przełamać się do oglądania z japońskimi dubbingiem. W sumie to nawet nie dubing wtedy, tylko po prostu oryginalna ścieżka dźwiękowa. I doskonale rozumiem czemu masz z tym kłopot, sam taki byłem, w 2012. roku, właśnie wtedy też zaczynałem anime od oglądania naruto, byłem jeszcze przyzwyczajony do dubbingu z jetixa. I wiesz co? Żałowałbym, gdybym się ograniczył w ten sposób - serio, do tego japońskiego się idzie z czasem przyzwyczaić, mało tego, zaczyna się go nawet lubić. A teraz z perspektywy osłuchania z japońskim oraz po prostu perspektywy czasu, jakiegoś wyrobionego gustu, to ja nawet nie byłbym w stanie oglądać anime z polskim dubbingiem, jak się oglądało anime na jetixie jako dziecko to wtedy to nie przeszkadzało, teraz ta percepcja się zmieniła. Angielski dubbing też według mnie jest nieprzyjemną formą oglądania anime, zawsze jak na yt kliknę jakieś fragmenty anime to jestem rozczarowany, gdy pojawia się angielski dubbing, no nie pasuje mi to, oryginalna wersja lepsza. A co do samych napisów po polsku, to ja znam tylko strone animesub.

Edytowane przez royal333