Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Szukam plugin na automatyczne wymienianie bloków na waluty

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

image.png  Szukam takiego pluginu na serwer BoxPVP który po wykopaniu bloku wymienia mi surowce i bloki (np emeraldow) wymienia na taką monete jak na screenie. Taki plugin jest na serwerze MineStar.pl i własnie o taki mi chodzi. Jak ktoś nie wie to może wejść i zobaczyć. Proszę pomóżcie <3

Opublikowano (edytowane)

Jedyne co mi przychodzi na teraz do głowy to ustawić wieśniaka npc jak na megadropach które będą ci to wymieniać na te monety zwyczajnie.. 
Plugin Shopkeepers w tym pomoże.

Edytowane przez prolog1995
Złe zrozumienie posta.

DC: Aloha#4993
Minecraft: EzOro.pl

Opublikowano

Witam, jeśli chodzi o takie coś to można zrobić w taki sposób:

stworzyć swoją walutę w skrypcie bądź w pluginie (przynajmniej mi się kojarzy że jest taki plugin w którym tworzysz swój item, podajże ItemCreator)

jeśli już masz takie coś zrobione, to zostaję druga rzecz plugin na wymianę itemów ewentualnie skrypt na wymianę itemów żeby się otwiera ł w GUI .

Możesz także zrobić wymianę poprzez plugin Shopkeepers o którym kolega wyżej wspomniał!, a jeśli chcesz aby taka moneta bądź inna waluta leciała z wykopania bloków to musisz dodać

ją do dropu i ustawiasz jakiś tam % na wypadanie 🙂

PS dodać taką walutę aby wypadała z dropu możesz także dodać ją poprzez napisanie prostego skryptu który będzie odpowiadał za drop takiej monety bądź innej rzeczy 🙂 ewentualnie znaleźć Technika który ci napiszę wszystko w pluginie 🙂

Masz w czymś problem pisz na PW z chęcią pomogę :)

Pomogłem daj Like ciebie to nie kosztuje a mnie motywuje do dalszej pracy !! :)

Opublikowano (edytowane)

Kiedy ludzie zrozumieją że skrypty na większą skale zawsze lagują serwer.. 
Shopkeepers jest jedynym pluginem jaki Ci jest do tego potrzebny.. A tą kule oceanu robisz w essentials normalnie przez /itemname do zmiany nazwy oraz /itemlore do poniższego tekstu itemu. Możesz ustawić również kolor itp.. Nic więcej nie jest potrzebne szkoda lagować serwer.. 

Edytowane przez prolog1995
Dodane trochę więcej :P

Opublikowano

tylko że mi chodzi o to że po wykopaniu np 32 blokow emeraldow bedzie sie wymienialo automatycznie na tą walute a nie w shopkeepers, bo taką kule oceanu umiem zrobic

Opublikowano
9 godzin temu, prolog1995 napisał:

Kiedy ludzie zrozumieją że skrypty na większą skale zawsze lagują serwer.. 

Dokładnie, na większą skalę. Jeśli zrobisz w skripcie kod na 2000 linijek i dodatkowo sporo w nim napsujesz to oczywiste, że będzie używał sporo zasobów. To jest mały i lekki skrypt, czyli dokładnie to, do czego został stworzony skript.

Opublikowano
W dniu 20.04.2023 o 00:40, Helios1993 napisał:

Dokładnie, na większą skalę. Jeśli zrobisz w skripcie kod na 2000 linijek i dodatkowo sporo w nim napsujesz to oczywiste, że będzie używał sporo zasobów. To jest mały i lekki skrypt, czyli dokładnie to, do czego został stworzony skript.

No rozumiem ale po co wgl go robić skoro możesz to zrobić w essentials.. Fakt łatwiej wgrać skrypt który zrobi robotę ale lepiej trochę sie pomęczyć i zrobić to bez skryptu..

W dniu 19.04.2023 o 19:53, TheSebix napisał:

tylko że mi chodzi o to że po wykopaniu np 32 blokow emeraldow bedzie sie wymienialo automatycznie na tą walute a nie w shopkeepers, bo taką kule oceanu umiem zrobic

W takim razie bez tego "małego" skryptu chyba się nie obędzie lecz plugin Shopkeepers sie przyda bo moim zdaniem połączył bym skrypt z systemem tych npc aby wymieniało sie automatycznie poprzez komendę. Oczywiście można pominąć też i Shopkeepers..

Opublikowano
1 godzinę temu, prolog1995 napisał:

No rozumiem ale po co wgl go robić skoro możesz to zrobić w essentials..

Essentials nie umożliwia zmienienia przedmiotów w wymianie, więc by sobie z tym zadaniem nie poradził.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
W dniu 23.04.2023 o 19:35, Helios1993 napisał:

Essentials nie umożliwia zmienienia przedmiotów w wymianie, więc by sobie z tym zadaniem nie poradził.

Masakra.. XD