Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam problem, kupilem hosting na endercheście (enderchest), wgrywam forge i wgrałem mody i nie wiem jak ustawić komendę startową, ustawiłem na moje oko i w konsoli pokazuję się to: Co zrobić pls?

Forge: net.minecraftforge:43.2.0[21:56:29] [main/ERROR] [minecraft/Main]: Failed to start the minecraft server

Error: could not open `libraries/net/minecraftforge/forge/1.19.2-43.2.0/unix_args.txt.jar'

Error: Unable to access jarfile cpw.mods.bootstraplauncher.BootstrapLauncher

Error: Unable to access jarfile nogui

Error: Could not find or load main class libraries.net.minecraftforge.forge.1.19.2-43.2.0.unix_args.txt-jar

Error: Could not find or load main class libraries.net.minecraftforge.forge.1.19.2-43.2.0.unix_args.txt

Error: Invalid or corrupt jarfile libraries/net/minecraftforge/forge/1.19.2-43.2.0/unix_args.txt

Opublikowano

Wygląda na to, że istnieją problemy z uruchomieniem twojego serwera Minecraft z modami. W celu rozwiązania problemu, należy sprawdzić, czy pliki modów zostały poprawnie umieszczone na serwerze i czy są zgodne z wersją Forge, którą chcesz uruchomić.

Jeśli pliki modów są już poprawnie umieszczone na serwerze, spróbuj zaktualizować wersję Forge, a następnie zmień komendę startową w panelu zarządzania hostingiem. Komenda startowa powinna zawierać ścieżkę do pliku wykonywalnego Forge oraz plik, którym chcesz uruchomić serwer.

Jeśli nie jesteś pewien, jak zmienić komendę startową, najlepiej skontaktować się z supportem hostingowym i poprosić o pomoc w ustawieniu właściwej komendy startowej dla twojego serwera.

DC: Aloha#4993
Minecraft: EzOro.pl

Opublikowano

Prolog, jaką komende startową ustawić bo niewiem, chce aby odpalał na forge 1.19.2 

10 godzin temu, prolog1995 napisał:

Wygląda na to, że istnieją problemy z uruchomieniem twojego serwera Minecraft z modami. W celu rozwiązania problemu, należy sprawdzić, czy pliki modów zostały poprawnie umieszczone na serwerze i czy są zgodne z wersją Forge, którą chcesz uruchomić.

Jeśli pliki modów są już poprawnie umieszczone na serwerze, spróbuj zaktualizować wersję Forge, a następnie zmień komendę startową w panelu zarządzania hostingiem. Komenda startowa powinna zawierać ścieżkę do pliku wykonywalnego Forge oraz plik, którym chcesz uruchomić serwer.

Jeśli nie jesteś pewien, jak zmienić komendę startową, najlepiej skontaktować się z supportem hostingowym i poprosić o pomoc w ustawieniu właściwej komendy startowej dla twojego serwera.

Gdy odpalam plik od forge 1.19.2 to takie coś wyskakuje:

@echo off
REM Forge requires a configured set of both JVM and program arguments.
REM Add custom JVM arguments to the user_jvm_args.txt
REM Add custom program arguments {such as nogui} to this file in the next line before the %* or
REM  pass them to this script directly
java @user_jvm_args.txt @libraries/net/minecraftforge/forge/1.19.2-43.2.0/win_args.txt %*
pause