Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam problem z myszką Logitech g pro x superlight. Po instalacji programu g hub sterowniki w menadżerze urządzeń są widoczne. Natomiast jak zrestartuje komputer i wejdę w menadżer urządzeń już tych sterowników tam nie widać, są one tak jakby ukryte i wyświetla się komunikat że urządzenie nie jest podłączone i kod błędu 45. Myszka działa ale tak jakby nie na sterownikach od logitecha tylko na Microsoftu . Z góry dziękuję za pomoc 

Opublikowano

Zakładanie kolejnego tematu w innym dziale nie spowoduje, że ktoś odpisze Ci szybciej. Próbowałeś już jakichkolwiek rozwiązań?

Kod 45 informuje Cię, że urządzenie nie jest podłączone, więc na początek warto odłączyć Dongle USB/Kabel USB i podłączyć ponownie (oczywiście w górne USB Twojej MOBO). Dodatkowo potencjalnym sposobem na naprawę może być reinstalacja G Hub. Oprócz tego warto wypróbować rozwiązania z FAQ dostępnego na stronie pomocy technicznej Logitech - https://support.logi.com/hc/en-us/articles/360057580454-FAQs-PRO-X-SUPERLIGHT-Wireless-Gaming-Mouse, znajdującego się pod pojęciem Device lost connection to LIGHTSPEED receiver after G HUB update.

Opublikowano

Tego z suport logitech nie próbowałem, ale wszystkiego innego tak. G Hub przeinstalowałem już chyba z 20 razy, cały czas jest to samo. po instalacji pokazuje sterowniki a po ponownym uruchomieniu PC już ich nie pokazuje 

Opublikowano

Czy po ponownym uruchomieniu PC mysz jest wyświetlana i rozpoznawana w G Hub?

Jeśli potencjalne rozwiązanie problemu z strony pomocy technicznej Logitech nie rozwiązuje problemu to potrzebowałbym:

• Screenshot z Menedżera Urządzeń, żeby mieć wgląd jak to u Ciebie wygląda, w szczególności zakładki urządzenia - Zdarzenia oraz Zarządzanie energią.
  • Logi systemowe, żeby je wyeksportować to należy w Podglądzie Zdarzeń kliknąć PPM na dziennik System i wybrać Zapisz wszystkie zdarzenia jako..., następnie zapisać logi. Logi wrzucasz na jakiś hosting i podajesz link.

Poza tym warto już teraz zrobić następującą rzecz - uruchom PowerShell/Terminal jako administrator i wklej następujące komendy, jedna po drugiej:

To jest ukryta treść, proszę

Jeśli SFC wykryje uszkodzone pliki (corrupted) to wklej komendę SFC /scannow raz jeszcze, następnie uruchom ponownie komputer.

Opublikowano

W G hubie jest wszystko tak jak powinno być, mysz jest wyświetlana, G hub ją rozpoznaje. Spróbuje zrobić to w powershell. 

Zrzut ekranu (1).png

Zrzut ekranu (2).png

Zrzut ekranu (3).png

Zrzut ekranu (4).png

Przeskanowałem tym powershellem i dalej jest to samo. Nic nie wykrył.

Opublikowano

Sterownik jest ukryty, a komunikat jest jak najbardziej poprawny - urządzenie nie jest fizycznie podłączone do komputera. Nie mam sprzętu Logitech'a, ani żadnej myszki tej firmy pod ręką, żeby to sprawdzić, ale podejrzewam, że ten sterownik zacznie być "aktywny" jak podłączysz mysz poprzez kabel USB, ewentualnie ma on związek z makrami.

Jeśli mysz działa poprawnie i nic się z nią nie dzieje to nie masz się czym martwić.