Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam ogólnie mam problem podczas nagrywania stremowania albo powtórki 5 min w geforce experince zacina się. Wszystko chodzi ładnie w sensie podczas gry nie czuje żadnych spadków lecz podczas stream obraz sie zacina również jest gdy nagram cokolwiek i to samo jest w powtórce 5 min.
Dodam tylko że gdy OBS odpalę jako administrator problem znika w 80% lecz widać na podglądzie że nie ma tej 100% płynności.

Procesor: AMD 5 5600X
Karta graficzna RTX 3060 12 GB
RAM 8GBx2
Płyta główna AB350m-GAMING 3
Zasilacz: 500W albo 550W tego nie jestem pewien myślę że 500 albo ciężko mi to stwierdzić

Problem zaczął się kiedy wymieniłem procka i kartę graficzną 

Tak wygląda gra i są zablokowane fps na 250 i nie skaczą a gra na klipie wygląda mega słabo
https://clips.twitch.tv/TentativeAgitatedPlumberDerp-Bt0FFAVit_-LCIIA

A tutaj randomowy klip i kanał z TTV
https://www.twitch.tv/papanomaly/clip/HomelySmallBorkPrimeMe-YPpDwdWvUSAeeXAD?filter=clips&range=7d&sort=time
Nie oszukujmy się widać różnice

Opublikowano

Streamujesz na CPU czy GPU? Możesz podesłać ustawienia OBS'a oraz screenshoty z HWiNFO (Sensors Only) podczas streamowania? Oprócz tego podeślij link do raportu wygenerowanego w Speccy - wygenerujesz go klikając w programie File -> Publish Snapshot... -> Yes i podsyłasz wygenerowany link.

3 godziny temu, masnyiom432 napisał:

Zasilacz: 500W albo 550W tego nie jestem pewien myślę że 500 albo ciężko mi to stwierdzić

No to trzeba to stwierdzić otwierając obudowę i przeczytać tabliczkę znamionową lub zrobić jej czytelne zdjęcie po którym będę mógł sam stwierdzić jaki to zasilacz.

Opublikowano (edytowane)

Co do zasilacza to bedzie ciężko ponieważ jest zabudowany cały.
A tak komputer wygląda w czasie spoczynku i zauważyłem że CPU zegra skaczą mhz nie wiem czy tak ma być

image.png
A tutaj raport 
http://speccy.piriform.com/results/sP34sx3Jq6PKcXbFffnMrct
A i jeszcze dodam że testowałem duzo opcji strmowania i nagrywania CPU czy GPU i dalej się zacina

A tak wygląda to podczas nagrywania obrazu 
image.png

Edytowane przez masnyiom432
Dodanie ss podczas nagrywania
Opublikowano

Problem rozwiązany przez Discorda. Powodem ścinania wideo były ustawienia w panelu sterowania NVIDIA - przywrócenie ich do wartości domyślnych naprawiło problem.