Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Więc mam problem pobrałem sobie z internetu paczkę pluginów i plugin na sklep wymaga podłączenia pod mysql ale niestety nie idze podłączyć:
Tak wygląda config pluginu
config:
  database:
    mode: mysql
    tableprefix: tops_
    mysql:
      host: mysql.pukawka.pl
      port: 3306
      user: **MOJA NAZWA UŻYTKOWNIKA**
      pass: **MOJE HASŁO**
      name: **DAŁEM TU SAMO CO W USER**
    sqlite:
      name: minecraft.db

Próbowałem moje mysql z pukawki ponieważ na niej mam serwer, i nie mam pojęcia co dalej zrobić

Opublikowano

1.Upewnij się, że baza danych, do której chcesz się podłączyć, istnieje i że użytkownik, którego używasz do logowania, ma do niej dostęp. Możesz to sprawdzić w konsoli MySQL lub w narzędziu do zarządzania bazą danych.
2.Sprawdź czy, wpisane w konfiguracji dane są poprawne i że masz dostęp do bazy danych za pomocą tych danych logowania.
3.Upewnij się, że host, port, nazwa użytkownika i hasło są poprawne. Wprowadź dane logowania do bazy danych, które otrzymałeś od usługodawcy lub utworzyłeś samodzielnie, jeśli masz zainstalowaną bazę danych MySQL na swoim serwerze.
4.Sprawdź, czy możesz połączyć się z bazą danych MySQL z poziomu konsoli lub innego narzędzia do zarządzania bazą danych, takiego jak phpMyAdmin. Jeśli nie możesz się połączyć, upewnij się, że użyłeś poprawnych danych logowania, a także sprawdź, czy serwer MySQL działa poprawnie.

Jeśli wszystko wydaje się być w porządku, a nadal nie możesz podłączyć pluginu do bazy danych MySQL, skontaktuj się z twórcami pluginu lub z usługodawcą hostingu, aby uzyskać dalszą pomoc.

DC: Aloha#4993
Minecraft: EzOro.pl