Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Dzień dobry,

jeśli masz widoczny adres serwera w panelu w postaci domeny, to możesz go uzyskać za pomocą poniższego polecenia w CMD. (Z reguły jest to rekord SRV)

To jest ukryta treść, proszę

Edytowane przez sushiVo
Opublikowano (edytowane)

Trochę to beznadziejnie opisałem, to może być problem. W panelu powinien być widoczny adres do łączenia z serwerem, ciężko mi niestety powiedzieć dokładnie w jakiej formie, gdyż nie korzystałem z usług tej firmy, aczkolwiek z góry zakładałem, że będzie to rekord w postaci SRV (popularny sposób). Teraz sprawdziłem zdjęcia w Google i mogłem się mylić. Jest kilka możliwości na uzyskanie adresu IP, jako że jesteś ,,nowy'', to znalazłem dla Ciebie przyjemniejszy sposób.

Proszę wejść na stronę https://mcsrvstat.us/ i wkleić tam adres do łączenia z serwerem, który jest widoczny na stronie głównej usługi (serwer musi być uruchomiony), następnie w zakładce ,,Debug info'' powinien być widoczny adres IP oraz Port. Zakładam oczywiście, że ustawienia serwera są domyślne, czyli query jest włączone, jeśli nie, to warto włączyć, chociaż na chwilę w ustawieniach panelu lub server.properties.

Przykład:

image.png

Jeśli nadal masz z tym problem lub źle zrozumiałem pytanie, to możesz napisać na PW z np. adresem do łączenia. Postaram się odpowiedzieć jak najszybciej.

Ew. spróbować za pomocą nslookup 🙂

Edytowane przez sushiVo