Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

FreeBSD 12 - problem z kompilacją source

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 miesiące temu...
Opublikowano
W dniu 22.01.2023 o 17:40, Insigin napisał:

Liby są niekompatybilne.
co za pliki próbujesz odpalic?

Następnym razem doprecyzuj odpowiedź bo to kolejny zbędny niepomocny spam. Ale dobra w tym pomogę, więc masz kolejną lekcję- pamiętaj kto o tym mówił podczas próby pomocy jeśli ktokolwiek będzie miał taki problem.

A i nie potrzebna Ci wiedza na temat, jakie pliki autor chce odpalić.

W dniu 22.01.2023 o 11:37, harnas943 napisał:

Mam problem z kompilacja source'a, przy make'u wywala coś takiego:
Screenshot 2023-01-22 at 11.35.35.png

Czy ktoś może miał coś podobnego?

Tak oczywiście, że miał- tak brzmi moja odpowiedź na dany temat.

No ale zapytasz, jak to naprawić?

Ale najpierw może objaśnię, dlaczego tak się stało?

Już Ci wyjaśniam jak i każdej osobie, będą o tym poradniki bo sam je napiszę wiadome ale tu na szybko Ci omówię, że dzieje się tak bo pliki w tym wypadku plik liblzma.a jest skompilowany pod inną wersję freebsd niż obecnie używa Twoja wersja co wskazuje na plik elf uruchamiające daną wersje bsd, tu jest ogólny lib BSD więc już wiemy, że należy skompilować ten plik .a pod Twoją wersję BSD i pod Twoje liby a nie liby starszej maszyny czy nowszej- nie ma podanej informacji na temat wersji pliku .a czy na jakiej wersji jest skompilowane bądź wystarczyło tu zapodać. Pliki .a w tym wypadku nie są plikami elf więc też od razu wspomnę- można więc manipulować ^^

Pomogłem ? klik up to Like ;D ( Lubię to ! ) xD

300 postów-> 10.10.2013 godz. 9:00
400 postów-> 19.10.2013 godz. 9:00

Opublikowano
2 godziny temu, kamil2321 napisał:

Następnym razem doprecyzuj odpowiedź bo to kolejny zbędny niepomocny spam. Ale dobra w tym pomogę, więc masz kolejną lekcję- pamiętaj kto o tym mówił podczas próby pomocy jeśli ktokolwiek będzie miał taki problem.

A i nie potrzebna Ci wiedza na temat, jakie pliki autor chce odpalić.

Pomoc by dostał gdyby autor wciąż potrzebował pomocy, bo jak sam widzisz 2 miesiące minęły od tamtego momentu a od autora zero kontaktu w tym temacie.
Oczywiście nie potrzebna mi wiedza jakie pliki odpala ale czasami lepiej wiedzieć z jakimi plikami ktoś ma problem bo w razie czego masz większe pole manewru, nawet jeśli w przyszłości by wystąpiły problemy to będzie mu można prędzej pomoc. Ja mam takie podejście po prostu, jasne możesz się z nim nie zgadzać twoja sprawa.

Cóż tak jak napisałem temat od 2 miesięcy jest nieaktywny wiec można powiedzieć ze albo autor dał sobie spokój albo znalazł gdzieś indziej opowiedz i po prostu nie poinformował o tym w odpowiedzi.