Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

błąd pobierania i wysyłania plików na serwer teamspeak

mattxxx

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam 
Tak jak w temacie błąd pobierania i wysyłania plików na serwer teamspeak
Nie mogę zlokalizować problemu czy problem jest po stronie komputera czy serwera 
Dodam że tylko moje konto ma ten problem i nie jest to kwestia niskich uprawnień (testowałem na adminie) 

blad.PNG

blad1.PNG

Opublikowano (edytowane)

Dzień dobry,

przesyłanie plików odbywa się na porcie 30033/tcp (domyślnie, mogło zostać zmienione), także warto sprawdzić, czy na serwerze port został prawidłowo odblokowany. Jeśli problem nie występuje po stronie serwera, to w przypadku:

1. problemu występującego na każdym kliencie TeamSpeak oraz tożsamości, natomiast u innych osób działa przesyłanie plików -> warto sprawdzić, czy nie masz u siebie zablokowanego tego portu w np. Windows Firewall.

2. problem występuje u danego użytkownika, na innych serwerach oraz tożsamościach działa prawidłowo -> sprawdź permisje (uruchom zaawansowane permisje w ustawieniach TeamSpeak 3 oraz wyszukaj file)

Zapomniałem wspomnieć, że jeśli port jest odblokowany i przykładowo przesłałeś pliki jako root, a następnie uruchomiłeś serwer jako użytkownik, to możesz mieć problem z permisjami. Warto na to także zerknąć. Możliwości jest wiele.

Edytowane przez sushiVo