Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, zlozylem sb PC i mam problem otóż, na plycie glownej migaja mi 2 diody (na czerwono) od Cpu i dram. Co może być przyczyną?
Moja konfiguracja:
Intel Core i5 12600KF 3.7 ghz
Gigabyte z690 Gaming x
Zasilacz be quiet 750 W streinght Power 11
Rtx 3060 ti 8gb
Kingston fury beast ddr5 16gb 4800 mhz
Pozdrawiam

Opublikowano

Migają czy się świecą? Jeśli migają to płyta testuje sobie podzespoły, może to chwilę potrwać. Jeśli natomiast się ciągle świecą to sugerują problem z CPU oraz RAM.

Opublikowano

Ten problem rozwiazalem. Teraz pytanie drugie. Zainstalowałem win11 lecz nie instaluje mi się karta wifi i nie mogę połączyć kompa z tel na którym udostępniam neta. Na pasku menu brak ikony i wifi żadnej opcji. Jakieś pomysły jak to włączyć? 

Opublikowano

Karta sieciowa WIFI widoczna w Menadżerze Urządzeń oraz włączona w Połączeniach Sieciowych? Sterowniki zainstalowane?

Możesz spróbować uruchomić narzędzie do rozwiązywania problemów - Ustawienia -> System -> Rozwiązywanie problemów -> Inne narzędzia do rozwiązywania problemów. Uruchom rozwiązywanie problemów z kartą sieciową a następnie (jeśli będzie konieczne) z połączeniami internetowymi.

Później otwórz Szybkie Ustawienia w obszarze powiadomień (Windows + A), kliknij ikonę > obok ustawienia sieci WIFI, wybierz połączenie Wi-Fi i kliknij połącz, możesz również zaznaczyć opcję Połącz Automatycznie. To samo możesz zrobić poprzez Ustawienia -> Sieć i Internet -> WIFI.