Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Dzień dobry mam serwer na hetznerze a dokładnie CX41 16GB ramu zainstalowałem na nim forge i paczkę all the mods i w momencie kiedy na serwerze są 4 osoby wyskakuje komunikat 

[17:50:09] [Server thread/WARN] [minecraft/MinecraftServer]: Can't keep up! Is the server overloaded? Running 4648ms or 92 ticks behind i powoli wgrywa chunki. Połączenie między serwerem a kompem mam na prędkości ok 30 ms. 

Taki maksymalny ram mam ustawiony na forge 

-Xmx14G

a na paczce:

-Xms8G -Xmx14G -XX:+UseG1GC -XX:+ParallelRefProcEnabled -XX:MaxGCPauseMillis=200 -XX:+UnlockExperimentalVMOptions -XX:+DisableExplicitGC -XX:+AlwaysPreTouch -XX:G1NewSizePercent=30 -XX:G1MaxNewSizePercent=40 -XX:G1HeapRegionSize=32M -XX:G1ReservePercent=20 -XX:G1HeapWastePercent=5 -XX:G1MixedGCCountTarget=4 -XX:InitiatingHeapOccupancyPercent=15 -XX:G1MixedGCLiveThresholdPercent=90 -XX:G1RSetUpdatingPauseTimePercent=5 -XX:SurvivorRatio=32 -XX:+PerfDisableSharedMem -XX:MaxTenuringThreshold=1 -Dusing.aikars.flags=https://mcflags.emc.gs -Daikars.new.flags=true

To jest ukryta treść, proszę

Dane serwera

image.png

Edytowane przez polwul001
Opublikowano

Te maszyny korzystają z procesorów Intel Xeon, które nie nadają się pod serwery Minecraft. To są procesory pod środowiska w pełni wielowątkowe, a silnik Forge jest mocno jednowątkowy. Pod taki serwer musisz mieć procesor AMD Ryzen lub przynajmniej Intel Core, na Xeonach czy Epycach nie ma szans na wydajną rozgrywkę.

Opublikowano
6 godzin temu, gucio88pl napisał:

Zazwyczaj lepszym podejściem jest ustawienie minimalnego rozmiaru pamięci RAM na połowę maksymalnego rozmiaru, w tym przypadku na 7 GB

Nie wiem skąd to wziąłeś, ale jest to bardzo błędne. Xms zawsze powinien być równy Xmx - dzięki temu JVM nie marnuje zasobów na heap resizing, a przy potencjalnych błędach w zarządzaniu pamięcią serwer wyłączy się od razu po uruchomieniu zamiast przykładowo po dwóch dniach gdy poszedłeś ze znajomymi na grilla.

6 godzin temu, gucio88pl napisał:

możliwą przyczyną jest to, że serwer nie jest w stanie obsłużyć wszystkich graczy z powodu zbyt dużego obciążenia sieci

Według podesłanej linijki z logów nie wyrabia główny wątek procesora, więc to odpada.