Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[International] Rubinum.io | 16.12.2022 | Międzynarodowy Serwer Metin2

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
5 godzin temu, Insigin napisał:

Niemiec wrócił z wyprawy krzyżowej czy ktoś inny robi za technika teraz ?

Wiesz co, nie znam sytuacji z poprzedniej edycji, zanim GF zamknęło serwer, ale chłopaki obecnie dają radę, powiem szczerze. Jeżeli chodzi o Ariesa, to dalej ogarnia.
Patrząc na ilość graczy, polską społeczność i sam typ serwera dla mnie było to przekonujące, żeby rozpocząć rozgrywkę. No ale to kwestia gustu.

Opublikowano
Godzinę temu, Itan napisał:

Wiesz co, nie znam sytuacji z poprzedniej edycji, zanim GF zamknęło serwer, ale chłopaki obecnie dają radę, powiem szczerze. Jeżeli chodzi o Ariesa, to dalej ogarnia.
Patrząc na ilość graczy, polską społeczność i sam typ serwera dla mnie było to przekonujące, żeby rozpocząć rozgrywkę. No ale to kwestia gustu.

Mówisz ze se dość radzi, to chyba tez się przejdę bo rubinium dość dobrze wspominam oczywiscie jeszcze przed akcja z GF bo ostatnie odsłony padały szybko bo typki robili reworki bazując na znanej marce a ich jakosc była noo, a szkoda nawet gadać, żeby tak psuć markę przez ostre parcie na kasę.

Opublikowano
1 godzinę temu, Insigin napisał:

Mówisz ze se dość radzi, to chyba tez się przejdę bo rubinium dość dobrze wspominam oczywiscie jeszcze przed akcja z GF bo ostatnie odsłony padały szybko bo typki robili reworki bazując na znanej marce a ich jakosc była noo, a szkoda nawet gadać, żeby tak psuć markę przez ostre parcie na kasę.

Mi osobiście serwer się mega spodobał, zwłaszcza przez wprowadzone rozwiązania. Można spokojnie na F2P budować sobie postać. Oczywiście wiadomo, że na P2W będzie prowadziło się do znacznie szybszego rozwoju. Jednak pomimo F2P budowanie postaci dla mnie jest mega szybkie i przyjemne (przyzwyczajenia z globalnego). 

Ponoć teraz serwer stoi w Turcji więc może nie doprowadzą go do zamknięcia 😅

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Itan napisał:

Mi osobiście serwer się mega spodobał, zwłaszcza przez wprowadzone rozwiązania. Można spokojnie na F2P budować sobie postać. Oczywiście wiadomo, że na P2W będzie prowadziło się do znacznie szybszego rozwoju. Jednak pomimo F2P budowanie postaci dla mnie jest mega szybkie i przyjemne (przyzwyczajenia z globalnego). 

Dobry serwer to taki gdzie postać zrobisz bez ładowania kasy w ISa i to się bardzo ceni.

Ponoć teraz serwer stoi w Turcji więc może nie doprowadzą go do zamknięcia 😅

No to z jakością może być ciekawie 😄 + turki lubują sie w atakach na serwery wiec oby dobre zabezpieczenia mieli 🙂 bo inaczej pliczki szybko wlecą na Internety 😄 

Edytowane przez Insigin

Opublikowano
11 godzin temu, Insigin napisał:

Dobry serwer to taki gdzie postać zrobisz bez ładowania kasy w ISa i to się bardzo ceni.

Dla mnie idealnie, gdyż mogę sobie stać na 80 Lv. i robić dungi do momentu zbudowania całej postaci. Za wydropione yang dokupuje sobie punkty Gaya (które dropią na dungach) i mam cały odpał bez ładowania w IS. Pewnie jeszcze z 2/3 dni i mogę spokojnie śmigać do 105 Lv.

11 godzin temu, Insigin napisał:

No to z jakością może być ciekawie 😄 + turki lubują sie w atakach na serwery wiec oby dobre zabezpieczenia mieli 🙂 bo inaczej pliczki szybko wlecą na Internety 😄 

Jak na razie, nie odczułem żadnych problemów. Lagów nie mam, cofek również więc jest optymalnie. 

Opublikowano
6 godzin temu, Itan napisał:

Dla mnie idealnie, gdyż mogę sobie stać na 80 Lv. i robić dungi do momentu zbudowania całej postaci. Za wydropione yang dokupuje sobie punkty Gaya (które dropią na dungach) i mam cały odpał bez ładowania w IS. Pewnie jeszcze z 2/3 dni i mogę spokojnie śmigać do 105 Lv.

PvP istnieje czy raczej samo farmienie jak np na aeldrze?

6 godzin temu, Itan napisał:

Jak na razie, nie odczułem żadnych problemów. Lagów nie mam, cofek również więc jest optymalnie. 

To chociaż tyle, chyba ze serwerownie maja na ovh.

Opublikowano
2 godziny temu, Insigin napisał:

PvP istnieje czy raczej samo farmienie jak np na aeldrze?

Kilka razy w mieście widziałem, że jakieś rozróby były robione, ale obecnie najwięcej graczy skupia się na farmieniu żeby zbudować sobie drugą postać do PvP. W kilku też sam uczestniczyłem, ale to jeszcze nie mój czas (będę robił drugą postać).

Opublikowano
25 minut temu, Itan napisał:

Kilka razy w mieście widziałem, że jakieś rozróby były robione, ale obecnie najwięcej graczy skupia się na farmieniu żeby zbudować sobie drugą postać do PvP. W kilku też sam uczestniczyłem, ale to jeszcze nie mój czas (będę robił drugą postać).

gdzie się opłaca grać, które królestwo ? 

Opublikowano
22 minuty temu, Insigin napisał:

gdzie się opłaca grać, które królestwo ? 

Szczerze powiedziawszy, nie widzę jakiejś zależności od królestwa żeby miało to wysoki wpływ na rozgrywkę. Ja akurat wybrałem Jinno. Ale oczywiście mogę być w błędzie, bo nie zwracam na to uwagi zbytnio. 

Opublikowano
18 minut temu, Itan napisał:

Szczerze powiedziawszy, nie widzę jakiejś zależności od królestwa żeby miało to wysoki wpływ na rozgrywkę. Ja akurat wybrałem Jinno. Ale oczywiście mogę być w błędzie, bo nie zwracam na to uwagi zbytnio. 

Znaczy mi tu głownie chodzi o to gdzie jest większa społeczność polska by tam po prostu nie iść 😄

Opublikowano
23 godziny temu, Insigin napisał:

Znaczy mi tu głownie chodzi o to gdzie jest większa społeczność polska by tam po prostu nie iść 😄

Z tego co zauważyłem, to w Shinsoo najwięcej, później Jinno i na końcu Chunjo.

Opublikowano (edytowane)

Z tego co zauważyłem, to w Shinsoo najwięcej, później Jinno i na końcu Chunjo.

Chunjo ostatnie ? Idealnie 😄 

Powiedz mi jeszcze tylko jeśli ogarniasz rynek, na czym fajnie zarobić na start 😄

Edytowane przez Insigin

Opublikowano
21 minut temu, Insigin napisał:

Powiedz mi jeszcze tylko jeśli ogarniasz rynek, na czym fajnie zarobić na start 😄

Zależy jaką klasą chcesz grać, ale najlepiej najpierw zrobić sobie dropa. W pierwszej kolejności m1, potem chwila m2 (cały czas metiny) do 30 Lv. 
Następnie na 30 Lv. można śmiało gonić na metiny (dolina). Od 55 jak już się zbudujesz, to polecam ognistą ziemię (klepiesz metki do 80 Lv.) lub zaczynasz już dungeony (dwa pierwsze bazują na "silny przeciwko nieumarłym" co daje sporo do DMG w metiny i bossy). 

Resztę przyswoisz podczas rozgrywki 😁

Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, xBishop napisał:

Czy do niedawna rubinum jakieś stało?czy mi się wydaje?

Były 2 odsłony ale to nie był ten sam serwer.

Jeden był tak jakościowo zrobiony ze żartem byłoby nazwać to serwerem a 2 był typowym p2w i padł po 2miech.

Edytowane przez Insigin

Opublikowano
3 godziny temu, xBishop napisał:

To ten stary rubinum sprzed kilku lat co GF zamknął? 

Czy do niedawna rubinum jakieś stało?czy mi się wydaje?

W trochę odświeżonej wersji ale czuć ten stary klimacik i można spokojnie grać bez P2W (dla cierpliwych).

Opublikowano
W dniu 28.12.2022 o 13:41, 𝓜𝓸𝓵𝓲𝓻𝓸𝓵 napisał:

IS jest stały? Bo nie mam jak sprawdzić aktualnie 😛 a chętnie bym sobie pograł 

To zależy, co chcesz kupić ale część rzeczy jest permanentna + pozostałe wyposażenie do ekwipunku (dodatkowy perm. odpał) zdobywasz w grze.
Obecnie rozpoczął się kolejny event, który potrwa do 4 stycznia 2023 r.

faIeiZQ.png

Opublikowano
7 godzin temu, Itan napisał:

To zależy, co chcesz kupić ale część rzeczy jest permanentna + pozostałe wyposażenie do ekwipunku (dodatkowy perm. odpał) zdobywasz w grze.
Obecnie rozpoczął się kolejny event, który potrwa do 4 stycznia 2023 r.

faIeiZQ.png

Masz jakiegos linka do prezki eventu czy tylko na discordie?

Opublikowano
W dniu 31.12.2022 o 00:54, Insigin napisał:

Masz jakiegos linka do prezki eventu czy tylko na discordie?

Nie grałem kilka dni więc wypadłem z obiegu 😋 

Opublikowano (edytowane)

Wszystko pięknie, tylko dlaczego nie ma żadnego linka do strony głównej?

EDIT: Kolejny serwer z utrudnieniami płatności. Polacy, niemcy i na tym koniec. Server skreślony jeszcze przed pierwszym logowaniem.

Edytowane przez djmcqueen