Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Xenobot | Pomoc z prostym skryptem na otwieranie ciała

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Mam problem z napisaniem prostego skryptu na otworzenie danego ciała z ziemi. Chce żeby skrypt sprwadzał czy dane ciało na ziemi jest zamknietę i czy posiada w sobie liste itemów, a następnie je otwierał. Nie mam pojęcia jak to zrobić.

Ogólnie chce osiągnąć to, żeby loot nie otwierał śmieciowych potworków na huntach z mocniejszymi potworami, np. na Behemothah w edron. Biega tam pełno cycków i dwarfów. Looter otwiera niestety wszystkie zabite przeze mnie ciała, nie da się ustawić tak, żeby danych ciał nie otwierał. Targeting mam ustawiony tak, że wszystko inne niż Behe zabija tylko wtedy gdy jest postać jest zablokowana.

WIem, że moge pousuwać ID z plików "it" w xeno, ale to jest takie walienie z armaty do muchy.

Wszystko co chce to żeby bot otworzył ciało gdy ma w sobie pewne itemy, autoloot z tibii sam wtedy zabierze itemy, które mam dodane przez co jeden z warunków ifa przestanie się zgadzać i bot nie będzie otwierał już tego ciała behe. Pomocy. Tyle mam xd:

To jest ukryta treść, proszę

Edytowane przez DamusPirus
Opublikowano

Wydaje mi się, że jest taka funkcja w Xenobocie wbudowana. Nie mam Xeno na kompie ale poszukaj w Looterze.

Powinno być coś typu, że nie otwiera ciała jeśli nie wypadł żaden item z tych ustawionych w loocie.

Opublikowano

Jest tam ignore unlisted, ale dalej otwiera tak jak otwierał.
Próbuje dalej napisać ten moduł i sprawdzam po kolei na printach na server logu w Tibii co się dzieje i na razie zrobiłem tyle, że jak na ekranie jest ded behemotha to printuje, że jest ciało, więc widzi. Teraz byle je otworzył jak ma tablice itemów i tyle.

Opublikowano
25 minut temu, DamusPirus napisał:

Jest tam ignore unlisted, ale dalej otwiera tak jak otwierał.

To dziwne, wydaje mi się, że mi to działało normalnie bo to mega duży waste czasu jak podchodzi do ciała a tam nic nie ma.

Opublikowano
1 godzinę temu, rafaeru napisał:

To dziwne, wydaje mi się, że mi to działało normalnie bo to mega duży waste czasu jak podchodzi do ciała a tam nic nie ma.

A nie masz żadnego pomysłu co do napisania tego modułu?

Opublikowano

Dobra mam, głupi błąd.
Miałem dodane gpki i platynki w looter, a przeciez gp ma każdy potwór. Wywaliłem gp i platynki, dodałem je tylko w autolooter tibijski i teraz otwiera tylko behemothy. Dzięki.