Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Mikrofon w słuchawkach Logitech G PRO X nie rejestruje dźwięku

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie dawno kupiłem sobie słuchawki Logitech G PRO X podłączyłem je kablem z dedykowaną kartą dźwiękową oraz pobrałem g hub na pierwszy rzut oka wszystko działa ale mikrofon nie rejestruje dźwięku. G hub normalnie wykrywa słuchawki i mikrofon ale mikrofon nie wykazuje żadnej aktywności. Wszystko jest raczej dobrze podłączone (sprawdzałem kilka razy i po za tym kable są oznakowane) można podłączyć dwa kable do pc jeden podwójny kabel bezpośrednio na wejście słuchawek i mikrofonu i drugi właśnie z kartą dźwiękową na weście przez usb co dodaje funkcje blue voice. Próbowałem na obydwóch tych kablach i żaden z nich nic nie zmienia w kwestii rejestrowaniu dźwięku (pierwszy z nich (na bezpośrednie wejście słuchawkowe i mikro) sprawia że mikrofon brzęczy a przy drugim (z kartą) nic nie słychać). Mikrofon ma przełącznik na kablu włączania i wyłączania mikrofonu i na pewno jest tam włączony. Chcę jeszcze dodac że próbowałem na dwóch komputerach i wszędzie był ten sam problem, proszę o pomoc bo nie wiem czy coś jest źle ustawione, podłączone czy muszę już reklamację zgłaszać 😞