Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Posiadam problem że gdy wgrywam plugin jest wszystko ok i działa wraz z essential ale nie chce mi się utworzyć plik Config od Permissionbukkit i przez to nie mogę skonfigurować w żaden sposób PermissionBukkit może ktoś pomóc w rozwiązaniu problemu? 

Serwer Mc 1.19.2 bukkit  
serwer stoi na : Crafthost.pl 

Opublikowano

Witam. Dlaczego PermissionBukkit oraz silnik CraftBukkit? Mogę tylko doradzić, że polecam zmienić plugin od permisji  na LuckPerms oraz silnik na Spigot lub PaperSpigot (PaperMC). Wydaję mi się, że w ogóle PermissionBukkit nie jest już wspierany, chyba do wersji 1.8 był, ale i tak lepiej wgrać LuckPerms.

Opublikowano

Ktoś tu przespał ostatnie 10 lat. Craftbukkit jest przestarzałą podstawą pod także przestarzałego spigota, aktualnie najpopularniejszy jest Paper. Luckperms pozwala zarządzać uprawnieniami każdego pluginu, ponieważ uprawnienia te to część API w silniku serwera. Hosting też warto zmienić, jeśli chcesz zaoferować graczom rozgrywkę bez lagów i innych problemów to unikaj hostingów współdzielonych - zainteresuj się dedykowanymi zasobami, w przypadku mniejszego serwera wystarczy darmowy Oracle Cloud (warto go także ukryć za darmowym pakietem TCPShielda dla bezpieczeństwa przed atakami typu DoS).