Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie.

Długi czas temu ok 10 lat lub więcej streamowałem na Twitch po wyjściu gry Amnesia pierwszej części. Pamiętam, ze już na drugim streamie miałem ponad 100 osób i szło to dość dobrze i gładko ale wiadomo słaba jakość wtedy kamerki itp ale krzyki zdziałały cuda 🙂 

Chciałbym zająć się na poważnie streamowaniem, w pracy się spełniam zawodowo i finansowo i mam dużo czasu wieczorami a i tak gram więc czemu by jeszcze nie robić przyjemnego z pożytecznym 🙂 

Mianowicie próbowałem ogarnąc OBS, w miare to jakoś działało ale miałem problem z subskrypcjami które się nie wyświetlały, ciemna masa jestem żeby ustawić donate, i jakiś fajny overlay. 

Potrzebuję kogoś, kto pomógłby mi to wszystko ogarnąc od A do Z, cały OBS, overlay (może być z internetu) , donate itp itd, myslę, że narazie na Youtube lub Twitch to jeszcze do dogadania.

Oczywiście odpłatnie 🙂

Jeżeli ktoś miałby chęci i czas, żeby któregoś dnia ze mną to zrobić, będę bardzo wdzięczny!

Mój internet to 100mb download i 100 mb upload więc da radę uciągnąć na dobrej jakości 🙂 

Jeżeli ktoś jest chętny pomocy proszę o wiadomości prywatnie lub napisać pod postem, wtedy na pewno się odezwę!

Pozdro Karol

Opublikowano

Dzień dobry,

jeśli zamierzasz streamować na platformie Twitch, to warto sprawdzić Streamlabs, ma on wiele ,,ułatwień'' i za pomocą kilku kliknięć możesz dodać overlay, komunikaty o subskrypcjach itp. Musisz także pamiętać o tym, że obydwie aplikacje pomimo podobnej budowy różnią się kilkoma rzeczami m.in. Streamlabs nie ma możliwości instalowania pluginów, także warto to dokładnie przemyśleć. Na samym OBS wystarczy dodać widgety, także nie byłby to jakiś ogromny problem. W przypadku donate musisz zdecydować z którego dostawcy płatności chcesz korzystać, jeśli zależy Ci na polskim, to możesz zainteresowac się Tipply. Niestety ciężko mi powiedzieć o ich jakości, także musisz poczytać opinie. Podpięcie nie powinno stanowić problemu. (Z reguły na stronie jest dokładna instrukcja)

Pozdrawiam.

Opublikowano
10 godzin temu, sushiVo napisał:

Dzień dobry,

jeśli zamierzasz streamować na platformie Twitch, to warto sprawdzić Streamlabs, ma on wiele ,,ułatwień'' i za pomocą kilku kliknięć możesz dodać overlay, komunikaty o subskrypcjach itp. Musisz także pamiętać o tym, że obydwie aplikacje pomimo podobnej budowy różnią się kilkoma rzeczami m.in. Streamlabs nie ma możliwości instalowania pluginów, także warto to dokładnie przemyśleć. Na samym OBS wystarczy dodać widgety, także nie byłby to jakiś ogromny problem. W przypadku donate musisz zdecydować z którego dostawcy płatności chcesz korzystać, jeśli zależy Ci na polskim, to możesz zainteresowac się Tipply. Niestety ciężko mi powiedzieć o ich jakości, także musisz poczytać opinie. Podpięcie nie powinno stanowić problemu. (Z reguły na stronie jest dokładna instrukcja)

Pozdrawiam.

Hej! Dzięki za odpowiedź!

Szczerze mówiąc myślałem nad YouTube narazie. Wiesz co mniej wiecej o obsługę OBS mniej więcej co nieco wiem tylko chodzi o to, że jak np dodaje że po subskrypcji, donate itp powinno się wyświetlać na ekranie a tak się nie dzieje i to mnie najbardziej zastanawia. Raczej streamy będą w języku angielskim a mieszkam w Norwegii więc Tipply raczej się nie zda także będę musiał coś innego znaleźć