Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, 

Otóż mam problem z moim Minecraftem, a zarazem komputerem bodajże? Problem polega na tym, że grając na starszych wersjach od 1.8.9 w dół słychać w słuchawkach delikatne ale dość intensywne piski, z komputera to samo. Nie jest to może jakieś zbyt głośne ale dokuczliwe. Problem mam tylko z tymi piskami w Minecraft jak wspominałem od wersji 1.8.9 i starszych. Dziwne jest to bo komputer jest nowy za 7tys i w innych grach, aplikacjach i przeglądarkach problem nie występuje. Tylko w Minecraft. Wie ktoś może o co chodzi? Nie mam innych słuchawek by sprawdzić czy problem występuje na innych słuchawkach ale na wcześniejszym laptopie i starym pc tego nie bylo. Minecraft mam oryginalnego, na nowszych wersjach nie ma żadnego problemu. Szkoda trochę bo gram na serwerach minigames gdzie jest stary system walki i mi zależy na starszych wersjach by grac bez zakłóceń. Java i wszystkie sterowniki są zaktualizowane. 

Opublikowano

Podejrzewam, że piszczą cewki GPU z racji odblokowanych fps. Zablokuj je i sprawdź czy problem występuje nadal.

Piszczenie w słuchawkach - pewnie problem z uziemieniem. Odłącz kabel zasilający komputer i podłącz go ponownie, to samo z słuchawkami.