Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Dziwna rzecz na obudowie ps4 slim

MasterKineQ

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Hejka naklejka. Przychodze do was z pewnym problemem. Otóż od zawsze byłem xboxowcem. Dziś chciałem zmienić i kupiłem sobie ps4 slimke.  Wszystko fajnie ale mam parę pytań. Bo nie wiem czy to normalne. Ps kupiłem od pewnej pani , która powiedzmy znam więc myślę że w kulki mnie nie puściła. Otóż.

Czy ps4 ma naprawdę aż tak głośne wiatraki? Czy nie jestem poprostu przyzwyczajony

Czy faktycznie ps4 łapie duże temperatury ? 

Dotykałem od spodu prawy górny róg i jest dość ładnie ciepły. Stoi na otwartym terenie więc dostęp do powietrza ma. Chcę go też postawić na stopkach jakichś żeby dół miał trochę miejsca. Będę chciał jeszcze rozkręcić i wyczyscic całą konsolkę.

I ostatnie. Załączam zdj, jest takie dziwne wystające na obudowie coś  i nie wiem czy sie martwic czy nie. Nie mam pojęcia co w tym miejscu w konsoli jest. Więc zwracam się do was.  Nie wiem czy to widać w 100% na zdj. Ale ten element który rzuca cień. Jest wyczuwalny ze wystaje lekko.

Bez agresji w komentarzach pierwszy raz mam styczność z konsola sony :))

20221026_202612.jpg

Edytowane przez MasterKineQ
Opublikowano

Wygląda jak przytopiony plastik. Przy czyszczeniu zmień pastę i sprawdź jak wyglądają termopady - jeśli trzeba to je wymień.

Pasty - wystrzegaj się Kryonauta, lepszym wyborem będzie Gelid GC-Extreme, Noctua NT-H1 lub ekonomicznie Arctic MX-4. 1g w zupełności Ci wystarczy.

Termopady - z tego co pamiętam to potrzebne są 1mm, koszt jednego paska Gelid GP-Extreme 120mmx20mmx1mm kosztuje w okolicach 25 PLN.

Obie te rzeczy kupisz w https://www.angela.pl/ lub https://proline.pl/.