Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam spory problem z komputerem.

Podczas wieczornego grania obraz nagle się zaciął w jednym miejscu a z słuchawek było słychać coś jak buczenie/bzyczenie.

Komputer nie reagował na żadną komendę aby wyjść z gry.

Dodam że dwa dni temu zakładałem nowy dysk SSD ale system zostawiłem na starym.

Wczoraj cały dzień komputer hulał bez najmniejszego problemu z nowo podpiętym dyskiem jedyne co przeniosłem na nowy dysk to jedna grę.

Możliwe że jak montowałem dysk to przeskoczyła jakąś iskra lub miałem naelektryzowane dłonie i coś się zepsuło ale przypominam że to było dwa dni temu a wczoraj śmigał super.

Rozkręciłem go jeszcze raz przed chwilą posprawdzałałem wszystko i niby ok.

Później próbowałem go włączyć i okazuje się że nie przesyła sygnału do monitora mimo że wszystkie wiatraki na procku grafice itp działają

Dopiero za którymś razem z kolei zatrybił i się normalnie włączył ale znów to samo odpaliłem grę po 3-4 minutach znów złapał zwieche

Co może być przyczyną tego? 

Opublikowano

Wyeksportuj logi systemu z podglądu zdarzeń i załącz jeśli masz zrzuty pamięci systemu. Wrzuć wszystko na jakiś hosting (Google Drive, MEGA, Zippyshare) i podlinkuj - w wolnej chwili przeanalizuje je, czy problem nie jest po stronie systemu.

Na ten moment jedyne co mogę wskazać jako ewentualna usterka to źle dopięte kable, albo źle wpięta karta graficzna - na co wskazuje brak obrazu.
Aha - wiatraki to masz na farmach wiatrowych, w komputerze są wentylatory.