Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,
mam problem z podłączeniem drugiego monitora, mianowicie nie wykrywa go system Windows 10. Główny monitor podłączony jest poprzez HDMI, na drugi monitor stosuję przejściówkę VGA-DISPLAY PORT, jednak nie wykrywa kompletnie monitora. Drugi monitor, ten który nie chce wykryć - działa, gdy podłączę go samego, na DVI rowniez jest ten sam problem(karta graficzna GTX 1050ti), od razu dodam, że jak podłączyłem monitor dziewczyny to normalnie działały oba, lecz z tym jest problem, zaktualizowalem najnowsze sterowniki karty, dodam, ze na DVI podlaczony wykrywa go system windows, lecz na monitorze wyskakuje ciągle NO SIGNAL. Na internecie przeszukałem, lecz żadna ze sposobów powrotu do sterowników karty nie działa, albo to, żeby sprawdzić czy kabel działa, od razu odpowiem - działa, testowałem kabel na głównym monitorze poprzez VGA i działa. Na dual HDMI niestety tylko powiela obraz z głównego monitora. Jest jakis sposób, żeby to naprawić?

Opublikowano
5 godzin temu, Anhin napisał:

Próbowałeś ustawić wejście sygnału w OSD monitora?

Z tego monitora jedyne wyjście to to na VGA, a VGA ma przejściówkę na Display Port do karty.

Opublikowano

Monitor czasem nie potrafi samodzielnie wykryć sygnału, szczególnie jak korzysta się z jakichś tanich przejściówek z sygnału analogowego na cyfrowy. Warto sprawdzić, czy monitor ustawia poprawne źródło. Dodatkowo wypada po podłączeniu monitora uruchomić wykonać kombinację Windows + Ctrl + Sift + B w celu restartu sterownika graficznego lub uruchomić komputer ponownie, a następnie w ustawieniach systemu spróbować ręcznie wykryć monitor.

Co do ostatniego pytania - odpowiedzią jest kombinacja Windows + P, wywołująca konfigurację wielu monitorów, lub udanie się do ustawień systemu.