Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy to juz koniec MU

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zwrocilem ostatnio uwage na brak startow nowych serwerow takich na ktorych chce sie grac nieprzeklamanych bez oszustwa serwerow z resami chyba pokolenie wychowane na starym mu wymiera a nowemu  btak zapalu. Jak myslicie pojawi sie jeszce cos godnego uwagi ?

Opublikowano

Jeżeli szukasz niskich sezonów takich max do s6, non reset to może być ciężko bo sam od kilku miesięcy próbuje coś podobnego znaleźć i nic nie ma. Przeglądam co jakiś czas mpc/ragezone i jedynie co widzę to same wysokie sezony s15+ co mało mnie interesują. To już nie te czasy, gdzie serwery non reset były na topie i tym samym był duży popyt na nie. Nie ma co się oszukiwać, teraz większość osób robiąc serwer, to w pierwszej kolejności myśli jak tu się na nim szybko wzbogacić. Z moich obserwacji zauważyłem, że najlepiej "sprzedają" się serwery z resetami/grand resetami na których masz w item shopie pandy, seale i inne vipy sripy zwiększające expa^^ więc automatycznie takich serwerów będzie najwięcej. 

Z drugiej strony rozumiem to, że postawienie serwera nie jest darmowe i trochę kosztuję miesięcznie ale zawsze można tak skonfigurować item shop, żeby nie był chamsko p2w i aby obie strony były zadowolone ale wiadomo wymaga to więcej czasu.

Wbrew pozorom przy takim serwerze bez resetów jest również dużo pracy przy konfiguracji, a może i nawet więcej w porównaniu do serwera z resetami. Nie sztuka postawić serwer; a sztuką jest odpowiednie ustawienie tak by się nie znudził jak ludzie wbiją 400lvl. Na serwerze bez resów trzeba wszystko praktycznie ustawiać od początku, nie można iść drogą "gotowca"; sklepy, dropy wypadajek, drop z bossów, ogólny drop, balans postaci na pvp, eventy, anty cheat - to wszystko jest do ogarnięcia od zera żeby taki serwer miał rację bytu. Niestety mało komu chce się aż tak bardzo zagłębiać i bujać z tematem; wolą pójść w gotowca i tyle.

Więc reasumując, tak to teraz w skrócie wygląda. Na horyzoncie powstaje jeden ciekawy serwer GoldMU gdzie admin wprowadza wiele "custom" rzeczy, ale to kolejny reset serwer więc jak komuś nie przeszkadza granie z resetami/gr to warto na niego poczekać.

Opublikowano

żeby postawić dobry i atrakcyjny serwer trzeba cofnąć się o jakieś 10 lat do 15 lat wstecz i przypomnieć sobie stare dobre czasy kiedy ludzie grali w grę nie po to by być najlepszymi tylko po to by czerpać przyjemność z posiadania community na serwerze.

nigdy twórca serwera nie dogodzi każdemu bo każdy grający ma swoje lubie nie lubie więc nie da się postawić tak dobrego serwera na który przyjdzie masa ludzi i jeszcze większa masa będzie się o nim dowiadywała. w obecnych czasach mamy tak toksyczne społeczeństwo i tak toksycznych twórców serwerów że robią wszystko żeby coś komuś zniszczyć lub nie pozwolić by coś się komuś udało (konkurencja) "jeśli mi się wiedzie średnio to nie mogę pozwolić by Tobie wiodło się równie dobrze"

Opublikowano

Dawno mnie tu niebylo bo niebylo czasu na gre teraz po wypadku mam sporo czasu jedyna niewygoda tom reka w gipsie potem rechabilitacja ---przygladajac sie scenie mu obecnie wydaje mi sie ze GoldMu moze byc tym czego szukam -----poczekajmy to juz niedlugo. Zapraszam chetnych osobiscie pogralem troche na testach.

Opublikowano (edytowane)

Też odwiedziłem wiele serwerów przez ostatnie miesiące, 10 lat temu , a nawet 15 był świetny serwer Freedom MU exp 40, Dark Side MU exp 1000, Infinity MU exp. 9999, Zhyper MU exp 5000 ;). Dużo dobrego słyszałem o Soul MU , ale sam nie grałem,
Aktualnie czekam na GoldMU i śmiem twierdzić że to będzie dobry serwer, Pozdro

Edytowane przez YouScared
pomyłka, literówka
Opublikowano

Przecież mieliście, macie takie serwery

Wigle - JonHson BK 310+  Guild  Libra, PANCERNI, RedRain, EternoBR, BLKpearl

serwery prywatne nick   Khamus, KazzZ

Opublikowano

freedom upadło niestety przez brak funduszy na utrzymywanie maszyny. za późno uruchomili "vip" serwery by gracze mogli utrzymywać serwer. bardzo długo serwer ciągnął się po prostu dzięki patronom którzy sami z siebie słali kase na serwer

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Witam. Czytam właśnie Wasze komentarze i wpadłem na pomysł by postawić swój serwer np. na Wer 97d+99i. Miałem kiedyś kilka serwerów...  Więc jak by ktoś był chętny do współpracy (pomocy), to zapraszam na priv

Opublikowano
1 godzinę temu, emane12 napisał:

Witam. Czytam właśnie Wasze komentarze i wpadłem na pomysł by postawić swój serwer np. na Wer 97d+99i. Miałem kiedyś kilka serwerów...  Więc jak by ktoś był chętny do współpracy (pomocy), to zapraszam na priv

Przecież ta wersja nie ma prawa bytu w 2022 ^^ lepiej zrobić downgrade z s6.

Opublikowano
5 minut temu, Cinu. napisał:

Przecież ta wersja nie ma prawa bytu w 2022 ^^ lepiej zrobić downgrade z s6.

Tą wersję napisałem przykładowo.. "wpadłem na pomysł by postawić swój serwer np. na Wer 97d+99i"

Opublikowano

Jeżeli szukacie dobrego serwera to mogę polecić anarchymu.com - grałem i serio aż chciało się tam człowiekowi siedzieć. Nie było prawie wcale bugów, sama gra była przyjemna i lekko przypomniało mi się jak to grało się kiedyś. Niestety edycja zakończyła się dość szybko, bo admini twierdzili iż wiele rzeczy im nie wyszło, a nowa rusza dopiero coś około 15 października... Szukam czegoś fajnego na S6E3, ale jest straszna dupa. Już nie mówię o non res, ale jak są ograniczone i jakieś buildy to jest spoko. Jest jeszcze muviracocha.com, serwer ogólnie byłby całkiem spoko, ale 150 pkt za res jest dość irytujące. Na viracochy wklepałem na 3 charach 10/11 res i rzuciłem to w diabły, ale niektórzy widziałem iż siedzieli for fun i ktoś tam naklepał max res(215) - na bank minusem tego serwa było też brak ludzi online, ale ewidentnie jest to long term for fun, bo grałem z rok temu, ludzi tyle co nic a dalej stoi i nie jest zlany.

Opublikowano

Zapraszam na mój serwer testy dla graczy zostaną otwarte w poniedziałek  Ver S6E3 classic bez nowych map itemow classycze s6 z małymi dodatkami ograniczenie res do 100 quest system . Serwer dla ludzi którzy lubią od czasu do czasu polatać po mapach  ... Ale nic zobaczcie  sami www.axamu.pl

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Jak najbardziej polecam zmienić grę na inną, nowszą i mniej nastawioną na monotonne wbijanie tego samego w kółko, a zawsze jest z kim o czym pogadać i także powspominać. 

Co do Mu - 1,5 roku nie gram w to tylko co jakieś dłuższy czas tylko sprawdzam czy grają na War of Glory lub Demonie te stare mordy z którymi niegdyś grałem, ale nie widzę póki co. 

No także polecam wam pójść na odwyk od Mu i spróbować znaleźć inną gierkę gdzie też społeczność nie jest tak  bardzo toksyczna..

• 2 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)
W dniu 18.08.2022 o 08:06, Koniq napisał:

Zwrocilem ostatnio uwage na brak startow nowych serwerow takich na ktorych chce sie grac nieprzeklamanych bez oszustwa serwerow z resami chyba pokolenie wychowane na starym mu wymiera a nowemu  btak zapalu. Jak myslicie pojawi sie jeszce cos godnego uwagi ?

Witaj. Tak nowy serwer jest w trakcie ustawień (Season6ep3) który zostanie za parę dni Opublikowany

Co więcej mogę powiedzieć......

Wstępnie:

Po pierwsze Brak WebShop. Wszelkiego rodzaju itemki będzie można zdobyć tylko w grze.

Dostepny bedzie tylko Vip status. (Brak sub Vipa) vip zostaje włączony by pokryc koszty VPS/Domeny/Plikow serwerowych.

Co do expa będzie około x500 ale to jeszcze na testach będzie ustalone.

Co tu jeszcze mogę powiedzieć............. na daną chwile nie wiele... Najpierw Musimy dojść do ładu z serwerem 😉

Wiec jeśli ktoś Z was będzie chętny do testów to zapraszam niebawem..... Pojawi się publikacja serwera pozdrawiam 😉 

Edytowane przez wudu
  • 7 miesięcy temu...
Opublikowano

Jaki koniec, średnio co kilka miesięcy ktoś zmienia swoją tożsamość i próbuje pod inną nazwą i konfiguracją, a gracze nieświadomi wbijają na takie serwery. Niektórzy nawet kupują pliki za kilka tysięcy złotych z najnowszym sezonem i myślą że w kilka tygodni uda im się "skonfigurować" wszystko i będzie multum graczy, a to tak nie działa.