Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem Z Kompem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam od paru dni mam nowego kompa ale nie chodzi jak powinien zainstalowałem gta4 i zacina się na minimalnych i dziś też zainstalowałem Saboteur i też się tnie na minimalnych wymaganiach

DANE KOMPA

Procek Dual 2,93 GHz

Ramu 2GB

Karta Graficzna NVIDIA Geforce 8400 GS

nie wiem czy na pewno ale wydaje mi się że problem tkwi w karcie graficznej proszę o porady czy to karta graficzna czy może jakaś inna przyczyna

mroku.png

4711.jpg

32183.gif

,,klapa bagażnika jest jak teściowa - jak nie pierdolniesz, to się nie zamknie"

Opublikowano

Bumbon wiesz co ty piszesz mój kumpel ma 1,5 Ramu kartę 8400 i procek dual 1.8 i mu na średnich się mało zacina GTA a u mnie na minimalnych ledwo się gra

mroku.png

4711.jpg

32183.gif

Opublikowano

Procesor ok panie informatyku. Ramu też styka (przy 2gb i 3,2 DC mogłem sie cieszyć grą na średnich detalach).

Co do karty - nie wiem nie wypowiadam się, wiem tylko że w przypadku GTA ma to sporo znaczenie. 8600GS potrafiło ssać na maxa.

Path do GTA pobierz? Jaki masz system ?

f.png

Legenda
Opublikowano

Napisz Jaki System bo w Se7en w eventlogu trzeba cos zmienic widziałem to na yt bo mi tez sie zacinało zrobiłem coś i zaczęło działać a mam własnie tego Se7en.

Opublikowano

W GTA IV jest włączona funkcja automatycznego nagrywania replay'a z gry(gdzieś o tym czytałem), musisz to wyłączyć bo to strasznie spowalnia grę, sprawdź w ustawieniach.

11. Clip Capture

Prosta czynność polecana przez Panów z R*, czyli wyłączenie nagrywania powtórek. W tym celu odpalamy grę, wczytujemy save, wchodzimy do menu, wybieramy zakładkę „Game” i ustawiamy „Clip Capture” na OFF.

http://forum.torrenty.org/printview.php?t=45409&start=45 - link, wchodzisz w niego, w Mozilli klikasz CTRL + F i wpisujesz np. powtórek, dojedzie Ci do takiego posta w którym koleś napisał jak poprawić wydajność.

ek0nlf.png
|Postwrriter|ExModMapleStory|
By
Miyoshi.

Moze aktywnosc nie powala ale smialo mozna go nazwac wzorem dla nowych userow.Tak

Opublikowano

Mam Windowsa XP i prawie każda gra mi się zacina. Czyli problem tkwi w karcie czy nie proszę o konkretną odpowiedz.

mroku.png

4711.jpg

32183.gif

Opublikowano

a może jakiś wirus na kompie. polecam zrobić pełnego skana kompa. a poza tym ściągnij najnowsze stery do karty

Opublikowano

Stery przede wszystkim. Przeczyść kompa z syfu ( polecam CCleaner) przeskanuj antyvirem i zrob tak jak Ci napisal Irokushou..Jakn ie pomoze to kup nowego kompa :)

Opublikowano

Tylko, że 8400 to syf, wszystkie GF poniżej x600 są to syfy, 8600 może być, ale 8800/9800 dałby rade.

Procek... skąd ja mam wiedzieć jaki to proc? Dual 2,93... Intel Dual Core? Czy po prostu dual, że 2 rdzenie? Dałbyś model... pewnie masz go sprzed 3 lat i się dziwisz.

Do GTA to musisz mieć już normalnego kompa, a nie jakiś zestaw z reala za kilka złotych.

uberpowerrrrrrrrrrrrrrrrr, noby do lagi

Opublikowano

ja pierdole pawelek243 czy ty umiesz czytać kompa mam od niedawana a nie jakiś 3lata

po co robić format jak niedawno go kupiłem komp jest z komputronika sam wybierałem do niego części a gta jest oryginalne

a procek to intel dual-core 2.93 ghz

mroku.png

4711.jpg

32183.gif

Opublikowano

Posłuchaj czasem wirus potrafi zjeść komputer w kilka dni.

Sam po 2 tygodniach znalazłem u siebie około 3 tysięcy! Malware Dropperów. Skanowałeś go pod tym kątem ?

f.png